Viime kauden valopilkku. Toi suomen futiskartalle ja katsomoihin jotain jalkapallokulttuurimaista. Hypähti kahdessa vuodessa kakkosesta suoraan Veikkausliigan keskikastiin. Tuleva kausi näyttää onko punapaidoilla riittävästi tasaisuutta, jotta vähintään tuo taso voidaan pitää.

HIFK on vahvistunut etenkin hyökkäyspäästä. Pekka Sihvola sai kunnon tutkaparin Juho “Kirurgi” Mäkelästä ja tähtirintojen maalintekovoima otti aimo harppauksen. Lähtijöitä on lähinnä ollut keskikentältä ja nämä aukot on saatu paikattua todella hyvin.

HIFK pelaa suurella sydämellä. Helsinkiläiset käänsivät vuosi sitten useita otteluita lopussa tasapeleiksi ja voitoiksi. Nyt vuoden kokeneempi ja pelillisesti vahvistunut Stadin kingit on vakavammin otettavampi kilpailija hyvistä sijoituksista.

Sijoitus 6.

Seuraa heitä:

Valokuvaaja Matti Viljanen Lahti 0500-495138 studiomatti@phnet.fi
Kuva: Matti Viljanen

 

Xhevdet Gela

Lahdessa viime kaudella pelannut Gela on kova vahvistus. Gela on vahva vääntäjä ja voittaa paljon keskikentän kaksinkamppailuja. Tärkeä pelaaja tiukoissa paikoissa ja tulee olemaan voiton avain kurinalaisella puolustamisellaan.

 

 

 

Juho Pirttijoki

Nuori ja isokokoinen toppari on täsmäase erikoistilanteisiin. Viime kaudella Ykkösessä viisi maalia topparintontilta on kova saavutus. Viime kausi oli läpimurto. Seuraavalla nähdään riittävätkö rahkeet suoraan Liigatasolle.
Tulleet pelaajat:

Xhevdet Gela, FC Lahti

Jere Piirainen, KäPa

Daniel Rantanen, PK-35 Vantaa

Juho Mäkelä, VPS

Emil Conti, FC Futura

Juho Pirttijoki, FC Haka

Lähteneet pelaajat:

Youness Rahimi, SJK

Mika Johansson, FC Honka

Fredrik Lassas, FC Köln (laina)

Milo Jung, MP

Jesse Ahonen, Haka

 

Teksti: Mikko Kärkäs

Kuva: Matti Viljanen, Veikkausliiga