VPS-logo

Vaasan Palloseura pelasi pirteän loppukauden ja hilasi itsensä viime hetkellä pois putoamiskamppailusta. Nyt on uusi kausi edessä ja joukkue joutuu tälläkin kaudella tekemään täyden päivätyön säilymisen eteen.

Joukkue on etsinyt aktiivisesti uutta ykkösmaalivahtia, kun Henri Sillanpää siirtyi kentältä valmennuspuolelle, mutta vielä tähän ei ole löytynyt vastausta. Joukkueesta löytyy paljon potentiaalisia nuoria, jotka onnistuessaan voivat nostaa VPS:n ennakoitua korkeammalle. Vaasalaiset menettivät myös 16 maalia viimeistelleen Juho “Kirurgi” Mäkelän HIFK:iin, mutta onneksi loukkaantumisista toipunut Steven Morrissey ja Andre Clennon ovat parhaimmillaan riittävän hyviä viimeistelijöitä. Myös HJK:sta saapunut Veli Lampi tuo puolustuslinjaan kokemusta ja johtajuutta.

Joukkueen sijoitus 9.-10.

 

Seuraa heitä:

 

Pyry Soiri

Nopea, taitava ja yllätävä laitapelaaja Pyry Soiri nousi jo viime kaudella suureen rooliin seurassa. Miestä vietiin huhuissa jopa HJK:n riveihin, mutta vielä yksi kausi Vaasassa on palvelus niin miehelle kuin seurallekin. Onnistuessaan jatkaa kauden jälkeen matkaa suurempiin ympyröihin.

Andre Clennon

Saapui seuraan viime syksynä,,ja ehti viimeistellä kahdeksassa ottelussa kolme maalia. Vahvarakenteinen ja riittävän nopea Clennon on tärkeä palanen Juho Mäkelän korvaajana. Miehellä tulee olemaan suuri vastuu joukkueen maalinteosta. Näen miehen pystyvän parhaimmillaan yli 10 maalin kauteen.

 

Tulleet pelaajat:

Juho Lähde, SJK (laina muuttui pysyväksi siirroksi)

Veli Lampi, HJK

Joonas Vahtera, VIFK 

Juuso Kevari, FC YPA

Kevin Peth, VIFK

Andre Clennon, Arnett Gardens FC  (laina muuttui pysyväksi siirroksi)

Aatu Laatikainen, KuPS

Mathias Östergård, FC Kiisto

Jonas Levänen, FC Honka

Lähteneet pelaajat:

Teemu Honkaniemi, ei vielä seuraa

Tony Björk, ei vielä seuraa

Henri Sillanpää, lopettaa

Jarno Parikka, HJK (lopettaa)

Hughan Gray, Waterhouse FC (Jamaika)

Clifton Miheso, AFC Leopards (Kenia)

Thomas Kula, FF Jaro

Juho Mäkelä, HIFK

Markus Uusitalo, HJK

 

Teksti: Miikka Lahtinen

Kuvat: Veikkausliiga