On siis kevät. Penkkiurheilijan hienointa aikaa kun eri sarjoissa ja lajeissa ratkotaan mestaruuksia. Tänä keväänä jokaisessa sarjassa saadaan mestari, jos koronavirus niin sallii.

Keväinen aurinko alkaa lämmittää ilmastoa ja lumet sulavat. Jokainen urheilua seuraava ihminen tietää, mitä se tarkoittaa. On pudotuspelien aika, niiden pelien mitä on odotettu koko pitkä ja pimeä talvi. Niitä varten on kesällä tehty paljon töitä, jotta jaksetaan rutistaa viimeiset hikipisarat kropasta irti.

Kotimaisen Liigan osalta pudotuspelit alkoivat eilen kun KooKoo, Ilves, Sport ja Kärpät taistelevat paikasta puolivälieriin. Erikoisen näistä säälipleijareista tekee sen, että ne pelataan samalla systeemillä kuin CHL:n pudotuspelit. Voittaja ratkeaa maalieron turvin. Eilen pelatuissa otteluissa Ilves voitti vieraissa KooKoon lukemin 4-1 ja Kärpät haki vierasvoiton Vaasasta lukemin 4-2. Tänään kyseiset sarjat ratkeaa ja myöhään illalla tiedetään ketkä menevät jatkoon.

KHL:ssä ollaan edetty pudotuspeleissä jo finaaleihin. Lännen konferenssifinaaleissa pelasivat Moskovan TsSKA ja Pietarin SKA. Kyseisen ottelusarjan vei TsSKA otteluvoitoin 4-2. Idän finaaleissa kohtasivat Ak Bars Kazan ja Avangard Omsk. Ottelusarja ratkesi eilen illalla seitsemännessä ottelussa, jossa Avangard oli vahvempi jatkoajan jälkeen lukemin 4-3. Tuon ottelun voittomaalin iski vuoden 2019 maailmanmestari Oliwer Kaski. Kyseisessä ottelussa myös toinen suomalainen Ville Pokka oli isossa roolissa tasoittaen ottelun kolmannessa erässä lukemiin 3-3.

Myös Mestiksessä alkaa finaalit ensi viikon tiistaina. Imatran Ketterä saa vastaansa Kokkolan Hermeksen. Pronssiottelussa ensi keskiviikkona kohtaavat Joensuun Kiekko-Pojat ja Iisalmen Peli-Karhut. Mestaruuteen tarvitaan 3 voittoa.

NHL:ssä runkosarja lähestyy loppupuolta ja divisioonissa alkaa hahmottumaan mahdolliset pudotuspelijoukkueet. Kaikki on vielä joidenkin joukkueiden osalta auki.

Jalkapallon Mestarien liigassa on enää neljä joukkuetta jäljellä taistelemassa siitä himotuimmasta seurajoukkuepalkinnosta mitä voi saada. Viime kauden mestari Bayern München putosi PSG:lle, jota vastaan se voitti finaalin viime vuonna. Manchester City voitti puolestaan Borussia Dortmundin, Real Madrid voitti muutaman vuoden takaisen finaalivastustaja Liverpoolin ja Chelsea voitti FC Porton. Välieräparit ovat siis PSG-Manchester City ja Real Madrid-Chelsea.

Oma veikkaukseni on, että Real Madrid ja Manchester City kohtaavat finaalissa. Nyt viimeistään kannattaa ottaa nämä sarjat seurantaan, huikeita otteluita tulossa läpi kevään ja toivotaan että positiivinen testipuikko ei keskeytä urheilijan hienointa aikaa, pudotuspelejä.

 

Teksti: Toni Romppainen