Aleksib:n johtama OG on ollut CS:GO skenen puheenaiheena jo pitkän tovin. Tuleeko joukkue nousemaan kirkkaimpien joukkueiden seuraan?

Isoimmat kysymysmerkit?

Kokoonpanosta isoimmat kysymysmerkit ovat nimet Issa ”ISSAA” Murad ja Mateusz ”mantuu” Wilczewski. Nuoret ja kokemattomat pelaajat herättävät aina mielipiteitä, mutta allekirjoittanut ei pidä näitä herrasmiehiä mitenkään miinuksena tässä joukkueessa.

Joukkueen kasaaminen

Joukkue on rakennettu fantastisesti. Joukkueesta löytyy tulivoimaa, kokemusta ja asennetta. Pienellä harjoituksella joukkue tulee varmasti nousemaan kirkkaimpien joukkueiden seuraan.

Moni varmasti myös pohtii Aleksi ”Aleksib” Virolaisen  kokemattomuutta ja sitä, miten 22-vuotias pystyy johtamaan joukkueen maailman parhaimpien joukkueiden joukkoon.

Aleksib on yksi monipuolisimmista nuorista IGL-pelaajista. Hän ei ole ainoastaan fiksu johtamaan, vaan suomalaiselta löytyy myös taitoa Clutch-tilanteissa sekä AWP-kivääri pysyy sujuvasti lapasissa. 

ENCEssä Aleksib toimi IGL:nä, mutta apuna oli konkari Aleksi “allu” Jalli. 22-vuotias Aleksib sai varmasti allulta paljon oppeja, mutta hän on mielestäni täysin valmis johtamaan joukkuettaan yksin, vaikka OG:n riveistä löytyykin kokemusta varsinkin ranskalaispelaajalta Nathan ”NBK” Schmittilta.

Joukkueen tanskalaispelaaja Valdemar ”Valde” Bjørn Vangså ei mielestäni esittelyjä kaipaa. Maailmanluokan pelaaja, joka on todella rauhallinen ja todellinen joukkuepelaaja. Valde on toimiut entisissä joukkueissaan IGL-roolissa, joka ei selvästikään ole tanskalaiselle paras rooli, vaikka siitä suoriutuikin varsin mallikkaasti.

ISSAA pelasi Hellraisersin riveissä ilmiömäisesti. Jordanialaisen nuoren osujan suoritukset eivät jättäneet ketään kylmäksi. Hänessä on potentiaalia nousta helposti maailman parhaiden pelaajien joukkoon.

Mantuun nimi tuo hieman epävarmuutta ilmoille, mutta hänenkin potentiaalinsa ja asenteensa ovat sen verran hyvällä tasolla, että Aleksib:n ja NBK:n alaisuudessa uskon, että tästä brittipelaajasta saadaan kasvatettua maailmanluokan pelaaja.

Miten OG tulee suoriutumaan?

OG tekee debyyttinsä torstaina 12.11 cs_summit -turnauksessa. Heti kättelyssä vastaan astuu juuri ESL Pro League Season 10 voittanut Mousesports, joka on näyttänyt viime aikoina kilpailevansa samassa kategoriassa aivan maailman parhaiden joukkueiden kanssa.

Tästä turnauksesta OG:n kannalta ei kannata odottaa kovin menestyksellistä, sillä joukkue kasattiin vasta hetki sitten, ja joukkue ei ole ehtinyt hioutua vielä täysin yhteen. Turnaus on varmasti hyvä suunnannäyttäjä, mutta liian suuria odotuksia ei kannata povailla.

Jos OG:n kokoonpanon kemiat toimivat ja he jaksavat pitkäjänteisesti harjoitella, niin joukkue tullaan näkemään ennen 2020 kesää TOP 10 -joukkueiden seassa.

Joonas Eriksson