Italialaisen jalkapallon huippuseuran Juventuksen edellisestä Mestarien liigan voitosta tulee ensi keväänä kuluneeksi jo 22 vuotta. Niiden juhlien jälkeen Juventus on yltänyt kilpailun finaaliin asti jopa viidesti. Joka kerta kuitenkin on tullut kotiin vietäväksi karvas tappio. Torinon ylpeys on voittanut Italian pääsarja Serie A:n mestaruuden nyt käsittämättömät seitsemän kertaa putkeen. Kahdeksas on tulossa suurella todennäköisyydellä kuluvan kauden päätteeksi. Nyt on Juventuksen aika nousta myös Euroopan ykköseksi.

Kesällä 2006 hallitseva Italian mestari Juventus oli yksi viidestä italialaisseurasta jotka olivat mukana suuressa sopupeliskandaalissa. Juventus menetti rangaistukseksi kausien 2004-05 sekä 2005-06 Serie A-mestaruutensa. Joukkue myös pudotettin seuraavalle kaudelle sarjaporrasta alemmas, Serie B:hen.

Koska Juventus joutui pelaamaan kauden 2006-07 Italian kakkostasolla, moni huippupelaaja halusi siirtyä seurasta pois. Uskollisimmat tähdet kuten Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero, Pavel Nedved sekä David Trezeguet jäivät kuitenkin edustamaan torinolaisseuraa. Näin ollen Italian jalkapallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla nähtiin harvinaisen nimivahva ryhmä. Ilman yllätyksiä Juventus voitti Serie B:n mestaruuden, ja nousi vuoden tauon jälkeen takaisin Serie A:han.

Ensimmäisenä kautenaan takaisin Serie A:ssa joukkue otti sarjan kolmossijan ja paikan jälleen Mestarien liigassa. Seuraavat kaudet olivat kuitenkin joukkueelle haasteellisia, kun Juve pikkuhiljaa yritti tehdä paluuta huipulle. Kaudella 2010-11 Juventus vihdoin voitti Serie A:n mestaruuden yhdeksän pitkän vuoden jälkeen, kun Italialainen Antonio Conte saapui joukkueen peräsimeen. Tämän jälkeen yksikään muu seura ei ole pystynyt Italian mestaruutta voittamaan, kun Vanha Rouva lempinimellä tunnettu Juventus on hallinnut sarjaa suvereenisti, ja ottanut takaisin oman paikkansa saapasmaan ykkösjoukkueena. Italialainen Conte valmensi Juventusta lopulta kolmen kauden ajan, ennen kuin miehen tilalle astui kesällä 2014 hänen maanmiehensä Massimiliano Allegri.

Juventus on pelannut 2000-luvulla Mestarien liigan finaalissa kolmesti. 2003 keväällä se hävisi finaalin rangaistuspotkukilpailussa toiselle italialaisseuralle AC Milanille. Viimeisen neljän kauden aikana Juventus on selvittänyt tiensä finaaliin asti kahdesti. Molemmilla kerroilla joukkue on kuitenkin joutunut taipumaan Espanjan suurseuroille. Ensin tuli tappio FC Barcelonalle vuoden 2015 loppuottelussa, ja kahden vuoden päästä Real Madridille kevään 2017 finaalissa. Real Madrid on viime vuodet hallinnut Mestarien liigaa, voittaen sen viimeisten viiden kauden aikana uskomattomat neljä kertaa. Tänä vuonna Juventus on kuitenkin vahvempi kuin aiemmin.

Juventuksen joukkue on vain vahvistunut vuosi vuodelta kovilla nimillä. Joukkueen seurahistorian suurin hankinta tapahtui kuitenkin tänä kesänä, kun portugalilainen supertähti Cristiano Ronaldo siirtyi hieman yllättäenkin Real Madridista Italiaan Juventuksen riveihin.

Vaikka portugalilaisella onkin ikää jo 33 vuotta, on hän osoittanut olevansa edelleen huippukunnossa. Ronaldo jos kuka tietää mitä Mestarien liigan voittaminen joukkueelta vaatii. Hän on voittanut Euroopan seurajoukkueiden arvostetuimman turnauksen urallaan viisi kertaa. Kerran Manchester Unitedissa, ja neljästi Real Madridissa. Vertailun vuoksi Juventus on voittanut kilpailun 121-vuotisen historiansa aikana vain kahdesti. Ronaldo on juuri se mies, joka pystyy johdattamaan myös Juventuksen pitkästä aikaa Euroopan seurajoukkueiden ykköseksi. Ronaldo on 122 osumallaan kaikkien aikojen paras maalintekijä Mestarien liigan historiassa. Peräti 60 näistä maaleista on syntynyt pudotuspelivaiheessa. Portugalilaistähti on tehnyt vähintään kymmenen maalia seitsemällä viimeisellä kaudellaan Mestarien liigassa.

Juventuksella oli valmiiksi jo kova pelaajanippu. Joukkueesta löytyy kovia nimiä kuten esimerkiksi: Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Miralem Pjanic, Paulo Dybala, Douglas Costa sekä Juan Cuadrado. Tälläiseen porukkaan kun lyödään vielä Cristiano Ronaldon tasoinen maalitykki ja supertähti, niin tuloksen pitäisi olla pelottavan kovaa. Se on sitä myöskin ollut. Italian Serie A:ta on pelattu tällä kaudella nyt 15 kierrosta. Juventus on näistä otteluista voittanut 14, sekä pelannut yhden tasan. Joukkue on kaasu pohjassa matkalla kahdeksatta peräkkäistä Italian mestaruutta, eikä hidasteita tunnu löytyvän. Pelkkä Italialaisen jalkapallon dominointi ei kuitenkaan voi enään riittää. Tälläisellä joukkueella täytyy pikkuhiljaa alkaa tulla menestystä myös Europan kentilläkin. Uskon vahvasti että ensi keväänä Juventus on valmis rikkomaan  22 vuotta kestäneen kirouksen, noustessaan pitkästä aikaa myös Mestarien Liigan voittajaksi.

 

Toimittaja: Matias Koskimäki

Kuva: Tiina Becker