Tämän vuoden varaustilaisuudessa, ei tulla näkemään samanlaista suomalaista ilotulitusta kuin viime vuosina. Ensimmäinen suomalainen on arvioitu menevän vasta kärkikymmenen jälkeen. Suomalaisten huiput tässä varaustilaisuudessa ovat Jesperi Kotkaniemi ja Rasmus Kupari.

Rasmus Dahlin tullaan varamaan numero yksi. Siitä ei ole kysymystäkään että joku menisi hänen edelleen. Dahlin olisi vasta toinen ruotsalainen, joka varattaisiin numerolla yksi. Mats Sundin oli ensimmäinen ruotsalainen, joka varattiin numerolla yksi vuonna 1989. Suomalaista ei ole koskaan valittu numerolla yksi.

Dahlin, vasta 17-vuotias puolustaja, on dominoinut Ruotsin liigassa tällä kaudella. Dahlin on näyttänyt maailmalle, että hän tulee olemaan huippupuolustaja joukkueelle, joka hänet varaa.

Ruotsi on tunnetusti kasvattanut erittäin hyviä puolustajia NHL:ään, kuten Erik karlssonin, Victor Hedmanin, Niklas Kronwallin ja Nicklas Lidströmin. Tässä vain muutama nimi ruotsin huippupuolustajista.

Tänä kesänä ruotsi tuottaa taas huippupuolustajia tähän varaustilaisuuteen. Rasmus Dahlin ja Adam Boqvist tulevat todennäköisesti menemään kärkiviisikossa.

Kanadalaisille on sen sijaan odotettavissa vaisumpi vuosi. Ensimmäinen kanadalainen on povattu menevän vasta top viiden jälkeen. Se on aika harvinaista, sillä yleensä on totuttu siihen, että kanadalainen menisi ensimmäisenä, tai ainakin siihen että useampi menisi top viiden sisällä.

Top viiden sisällä on ennakoitu että menevän peräti neljä eurooppalaisia. Ruotsalaisten Dahlinin ja Boqvistin lisäksi potentiaalisia nimiä ovat tšekkiläinen Filip Zadina sekä venäläinen Andrei Svechnikov.

Andrein veli Evgeny pelaa Detroit Red Wingsissä. Evgeny varattiin numerolla 19 vuoden 2015 varaustilaisuudessa. Onkin mahdollista, että veljekset voisivat pelata samassa joukkueessa, sillä Detroitilla ei ole mennyt hyvin tällä kaudella NHL:ässä.

Jos viime vuoden varaustilaisuus ei ollut yhtä tasokas kuin mitä on ollut muina vuosina, niin tämän vuoden draft ei tule pettämään. Tietenkin se vähän harmittaa, että todennäköisesti ei saada yhtään suomalaista top kympin sisällä, mutta varausnumero on loppujen lopuksi vain numero.

Toimittaja: Jonathan Kajander