Kiekko-Espoon ensimmäinen runkosarja nykyisessä Suomi-sarjassa on ollut melkoisen värikäs ja suhteellisen onnistunut tähän mennessä. Jos katsotaan joukkueen resursseja ja pelaajistoa, ajatukset palaavat väistämättä parin-kolmenkymmenen vuoden päähän, jolloin Kiekko-Espoo silloisessa II-divisioonassa pelasi suurelle yleisölle tuntemattomilla pelaajilla kuten nytkin. Silloin otteluita pelattiin nyt jo puretussa, mutta silti edelleen legendaarisessa Matinkylän jäähallissa, tai Matinkylä Gardenissa, joksi sitä myös kutsuttiin. Nyt pelipaikkana toimii Espoonlahden Forum-nimeä kantava jäähalli, jonka puitteet ovat jokseenkin samanlaiset kuin Matinkylä Gardenissa vuosikymmeniä sitten. Lähtökohdat ovat niin sanoakseni erittäin mielenkiintoiset.

Nykyjoukkue on suhteellisen nuori ja kokematon, mutta muutama kokenut kehäkettukin joukkueesta löytyy: entinen Liiga-maalivahti Jani Nieminen, puolustaja Juha Uotila, pelaaja-urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits sekä valmennuksessa Mikko Juutilaisen apuna toimivat Eetu Pöysti ja Karo Koivunen. Näiltä sotaratsuilta nuoret pelaajat ovat pystyneet ammentamaan rutkasti kokemusta, ja se onkin siivittänyt Kiekko-Espoota lähes koko kauden ajan. Etenkin Hirschovitsin panos on ollut todella tärkeä, hän kun pelaamisen ohessa pyörittää myös itse koko seuraa. Miehen työpanosta ei siis voi kuin ihailla.

Kiekko-Espoo sijoittui runkosarjassa vaiherikkaan kauden jälkeen kolmanneksi, edellään vain Kajaanin Hokki ja Nokian Pyry. Playoffeissa joukkue hakee menestystä, mutta maltillisin tavoittein. Nähtäväksi jää mihin ”Kivikovan” vauhti lopulta riittää, mutta alku on ainakin näyttänyt lupaavalta. Toivoa sopii, että nykyisen Kiekko-Espoon vauhti kantaa pidemmälle kuin edeltäjänsä.

 

Toimittaja: Mikko Valle

Artikkelikuva: Tiina Valavaara