Vaikka Valioliigakautta on jäljellä vielä puolitoista kuukautta, on yksi joukkue noussut tasaisuudellaan ja kliinisyydellään muiden yläpuolelle. Tämä joukkue on Valioliigakauden 2018-19 tuleva mestari, Manchester City.

Onko sopivaa julistaa voittajaksi joukkue, joka on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena? Ehdottomasti!

Valioliigan kärjessä majailevasta Liverpoolista on puhuttu koko kausi, ja hätäisimmät fanit ehtivät julistaa Merseysiden ylpeyden mestariksi jo joulukuussa. Myönnettäkööt, että silloin Liverpool pelasi kuten mestarin kuuluu. Nyt punapaitojen otteet ovat kaukana siitä.

Vaikka The Reds onnistui – ehkä jopa pienoisella tuurilla – voittamaan Tottenhamin sunnuntaina kotonaan lukemin 2-1, ei esitys ollut millään tavoin vakuuttava. Tottenham pääsi läpi ottelun paikkoihin, joista jopa suomalaiset alasarjafutaajat olisivat onnistuneet maalinteossa. Tottenham kuitenkin mokasi paikoissaan, ja kaiken kukkuraksi ottelun voittomaalin iski Toby Alderweireld maalivahti Hugo Llorisin esityöstä omaan maaliin.

Liverpoolin peli on mennyt varsinkin vuodenvaihteen jälkeen ainoastaan huonompaan suuntaan. Myös joukkueen suurin stara Mohamed Salah on ollut viime aikoina niin näkymätön, että egyptiläisestä pitäisi tehdä katoamisilmoitus virkavallalle. Vaikka sunnuntainen voittomaali lähti Salahin puskusta, maali oli täysin Tottenhamin omaa hölmöilyä.

Kun Liverpool on kontannut, Manchester City on parantanut peliään kuin sika juoksuaan. Alkukaudella loukkaantumisista kärsinyt City on saanut kaikki tähtensä kauden mittaan kentälle ja jälki on ollut sen näköistä. Illasta toiseen hämmästyttävän tasaisesti pelanneet taivaansiniset eivät ole näyttäneet minkäännäköistä hätiköintiä, vaikka Liverpool on ollut suurimman osan kaudesta heidän edellään.

Manchester City voitti lauantaina odotetusti Fulhamin vieraissa lukemin 2-0. Ottelun jälkeen Cityn manageri Pep Guardiola kehui omiaan sanomalla, että ensimmäiset 15 minuuttia ottelusta oli kauden paras aloitus, ja sitä se olikin. Ottelun molemmat maalit syntyivät tuon ajan sisällä organisoidun ja varman prässäämisen seurauksena. Juuri sellaisilla otteilla, joita mestarilta vaaditaan.

Juuri tämä varmuus ja kehitys kauden edetessä tulee tuomaan Manchester Citylle mestaruuden. Vaikka Liverpool on antanut todella hyvän vastuksen taivaansinisille, on joukkueiden ero tällä hetkellä kuin yöllä ja päivällä. Manchester City, onnittelut mestaruudesta!

 

Toimittaja: Niko-Petteri Mikola

Kuva: Tiina Valavaara