New York Rangers teki isoja liikkeitä NHL:n siirtotakarajalla: seura hankki riveihinsä Vladimir Tarasenkon, Niko Mikkolan, Tyler Motten ja Patrick Kanen. Tähtiloistosta ei kuitenkaan ole hyötyä, jos se ei tuota tulosta.

Teksti: Olavi Ryhänen Kuva: Helmi Vuorimaa

Isoja liikkeitä tehnyt New York Rangers on ailahdellut hankintojensa jälkeen – etenkin sen jälkeen, kun Madison Square Gardenille lennätettiin Patrick Kane. Kaudella 2015-2016 Artemi Panarin ja Kane muodostivat huippuduon, jossa molemmat mättivät maaleja sen minkä kerkesivät.

Samaa odotettiin nytkin. Toisin on kuitenkin käynyt. Panarin ja Kane syöttelevät kiekkoa itä-länsi-suunnassa, mutta laukaukset uupuvat. 

Hienon näköistä ”lätyttelyä” on hetken aikaa kiva katsoa, mutta kun tulosta ei synny, on se yhtä tyhjän kanssa. Pahinta, mitä Rangersin pelille pystyi tässä tilanteessa tapahtumaan oli se, että peli hidastuu ja he eivät saa yhteistä peliä toimimaan heti alusta. 

Rangers on joukkue, jossa on helposti kaksi kentällistä all star -pelaajia tällä hetkellä. Joukkue, jonka pitäisi kävellä voitosta voittoon.

Se on siirtotakarajan jälkeen silti saalistanut kuudesta pelatusta ottelusta vain kolme voittoa, joista kaksi jatkoajalla ja yksi varsinaisella peliajalla. Vastassa näissä voitto-otteluissa olivat Montreal Canadiens, Buffalo Sabres ja Washington Capitals. Yhden pisteen Rangers sai tiukasti villikortti-paikasta taistelevaa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

 

Mikkola ja Tarasenko tärkeitä tekijöitä

Vladimir Tarasenko ja Niko Mikkola ovat löytäneet hienosti paikkansa kokoonpanosta.  Mikkola saa pelata yhdessä Adam Foxin kanssa, kun Rangersin luottopakki Ryan Lindgren loukkaantui. Mikkola kellottaa peliä kohden isoja minuutteja ja on sulattanut valmentaja Gallantin sydämen. 

Vladimir Tarasenko pelaa tätä nykyä yhdessä Mika Zibanejadin ja Artemi Panarinin kanssa. Valmentaja Gallantilla on iso työ löytää oikeat paikat tähtipelaajille, ja Kanen paikka on toistaiseksi löytynyt Vincent Trochekin ja Chris Kreiderin ketjusta.

Hienoa olisi ollut, jos Panarin, Kanen tutkapari olisi monen erossa vietetyn vuoden jälkeen, olisi taas löytänyt tämän kanssa yhteisen jääkiekon. Panarin ja Kane saavat yhteistä aikaa ylivoimalla, ja se on tähän asti näyttänyt hyvältä. 

 

Patrick Kanen hankinta oli jättisatsaus Rangersilta. (Kuva: nyrangers Instagram)

Isojen palasten loksahtelu kohdalleen

Kanen siirto ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. Rangersin GM Chris Drury avasi peliä siirtämällä heikosti esiintyneen Vitaly Kravtsovin Vancouver Canucksin riveihin ja Jake Leschysynin waiver-listalle.

Toinen askel oli saada joku joukkue ottamaan osa Kanen palkasta. Kun Chicagolla oli 50 prosenttia maksettavaa, apuun nousi Arizona Coyotes, joka otti kontolleen 25 prosenttia summasta. Näin ollen Rangers sai kikkailtua “Showtimen” sinipaitoihin loppukaudeksi.

Nämä liikkeet piti tehdä ennen Kanen siirtoa. Joukkue varmasti kärsi hieman huhuista ja säätämisestä, ja se heijastui peliin.

Runkosarjaa on vielä jäljellä, ja Rangersilla on aikaa saada uusien tähtihankintojen kemiat kohdalleen. Pudotuspeleissä homman on kuitenkin toimittava. Siirrot ovat sitä luokkaa, että se on joko Stanley Cup tai täysi mahalasku.

Oliko Kane lopulta se, mitä Rangers eniten tarvitsi? Nähtäväksi jää, mutta todellinen tähtiorkesteri operoi nyt New Yorkin kirkkaissa valoissa legendaarisella Madison Square Gardenilla.