Englannin Valioliigassa on pelattu 16 kierrosta ja joulun alla otteluruuhka on kovimmillaan. Sarjan kärkisijoilla ei yllätyksiä ole, ja näillä näkymin mestaruustaisto tullaan käymään Liverpoolin ja Manchester Cityn välillä.

Liverpool on saksalaisluotsi Jürgen Kloppin komennossa pelannut todella vakuuttavasti Valioliigassa. Ilman tappioita etenevän joukkueen rekordi 13 voittoa ja kolme tasapeliä tässä vaiheessa kautta on koko seuran 126-vuotisen historian paras. Tämä oikeuttaa sarjan kärkipaikkaan, mutta vain pisteen erolla Cityyn.

Klopp on nyt neljättä kauttaan The Redsin käskijänä ja vihdoinkin vaikuttaa siltä, että kaikki palapelin palaset loksahtavat paikoilleen. Joukkueen tehotrio Sadio Mané, Roberto Firmino ja Mohamed Salah alkaa olla jo liiankin tuttu jalkapalloväelle, ja heitä pidetään yleisesti ottaen Liverpoolin tärkeimpinä pelaajina, mutta olen sitä mieltä, että myös muut pelaajat ansaitsisivat suurempaa huomiota.

Tänä kesänä hurjalla noin 60 miljoonan euron siirtosummalla naarattu brassimolari Alisson on loistanut tolppien välissä ja ollut joka euron arvoinen päästäen vain kuusi maalia tämän kauden liigaotteluissa. Myös Liverpool-puolustuksen johtohahmo, maailman kallein puolustaja Virgil Van Dijk pelaa uransa parasta kautta. Eikä pidä missään nimessä unohtaa joukkueen keskikenttäpelaajia, sillä rosterista löytyy jopa kuusi kivenkovaa pelimiestä, jotka taistelevat kolmesta avauskokoonpanon paikasta. Näihin pelaajiin lukeutuvat jo useamman kauden Liverpoolia edustaneet kapteeni Jordan Henderson, Adam Lallana, James Milner ja Georginio Wijnaldum sekä kesän siirtoikkunassa saapuneet Naby Keïta ja Fabinho.

Liverpool on täysin valmentajansa näköinen joukkue, joka pelaa Euroopan viihdyttävintä jalkapalloa. Seura ei ole kuitenkaan voittanut vielä yhtäkään pokaalia Kloppin aikakaudella, vaikka lähellä se on ollutkin. Loppuottelut Eurooppa-liigassa 2016 sekä Mestarien liigassa 2018 päättyivät molemmat tappioon espanjalaiselle vastustajalle, kun Sevilla ja Real Madrid estivät vuorollaan pokaalien matkaamisen Anfieldille.

Liverpool on 18-kertainen Englannin mestari, mutta se ei ole koskaan voittanut vuonna 1992 perustettua nykyaikaista Valioliigaa. Joukkueen kannattajille kuittaillaan jatkuvasti heidän kehittämästä lauseestaan “Next year will be our year”, kun Liverpoolin pelaajat eivät ole nostaneet mestaruuspokaalia kauden päätteeksi. Jos ei seura onnistu voittamaan mestaruutta tälläkään kaudella, ei selityksille jää sijaa. Paitsi, että “Next year will be our year”.

Kuva: Tiina Becker

Toimittaja: Sampsa Suikkanen

Kuva: Tiina Becker