Onko Arsenal edes iso seura enää? He eivät ainakaan käyttäydy sen mukaisesti.

Kuin muilla isoilla seuroilla menee huonosti, he antavat potkut valmentajalleen – Arsenal ei. Viimeaikoina on ollut sellainen tunnelma, että asia voi muuttua.

Viimeaikaiset ”näytötovat osoittaneet, että pelaajat eivät enää pelaa valmentajalleen, ja asialle on tehtävä jotain. Vaikka Eurooppa-liigassa on tullut voittoja, niin maton alle ei voi pyyhkiä sitä, että miten huonosti ovat pelanneet Valioliigassa.

Vaikka Arsenal räjäytti pankin hankkimalla Pierre-Emerick Aubameyangin Dortmundista tuomaan apua hyökkäyspäähän, niin ei sekään ole mennyt oikein suunnitelmien mukaan. Arsenalilla on mennyt erittäin huonosti, kun he ovat pelanneet vieraissa Valioliigassa, ja isoja seuroja vastaan on tullut kotonakin takkiin. Enää on vain yksi vaihtoehto ja se on antaa Arsene Wengerille potkut, mikäli Arsenal tippuu Eurooppa-liigasta. Seura on nyt mennyt siihen suuntaan, että pelaajia kiinnostaa vain Eurooppa-liigan voittaminen. Siltä ainakin vaikuttaa. 

Vain Eurooppa-liigan voitto voi kruunata tämän kauden

 

Vaikka Valioliigassa on mennyt huonosti, niin Eurooppa-liigassa on sen sijaan mennyt hyvin. En olisi viimeaikaisilla näytöillä uskonut, että Arsenal olisi pudottanut AC-Milanin Euroopasta ulos maalierolla 5-1. Milan oli 13 ottelun voittoputkessa ennen ensimmäistä ottelua Arsenalia vastaan.

Eurooppa-liigan voittaminen tarkoittaisi myös sitä, että Arsenal pääsisi takaisin Mestarien liigaan, mikä olisi erittäin tärkeää pohjoislontoolaisseuralle, jos haluavat isoja nimiä seuraansa.

 

Kannattajia ei enää kiinnosta otteet Valioliigassa

 

Ei tarvitse kuin kirjoittaa nettiin Arsenal, niin tulee videoehdotuksia Arsenalin fanikanavilta, missä aikuiset miehet huutavat Wengeriä ulos, ja valittavat viimeaikaisista näytöistä, mikä on ihan ymmärrettävää, koska kukaan Arsenal-kannattaja ei ole tottunut näin huonoon menestykseen.

Kannattajien lisäksi myös isot journalistit Englannissa ovat alkaneet kritisoimaan Wengeriä, koska hekin ovat huomanneet, että jokin on nyt pahasti vialla eikä siihen auta muu kuin uuden valmentajan palkkaaminen.

 

Milloin on muutoksen aika?

 

Sormet käsissäni ei enää riitä siihen, kuinka monta näyttöpaikkaa Arsene Wenger on saanut Arsenalissa, ja kuinka monta kertaa hän on epäonnistunut niiden toteuttamisessa. Vaikka Wenger on onnistunut voittamaan Arsenalille pari FA-Cupia viime vuosina, niin se ei ole kuitenkaan niitä palkintoja mitä itse Arsenaalilta odotan.

Itse odotan Arsenalin tapaisen seuran kamppailevan Valioliigan mestaruudesta joka kausi, mutta odotukseni ovat myös muuttuneet erittäin paljon lähivuosina.

 

Miten Arsenal tulee vastaamaan näihin viimeaikaisiin näytöksiin?

 

Haluaisin nähdä Arsenalin ilmoittavan faneilleen, että tuleeko Wenger jäämään loppukaudeksi taistelemaan Eurooppa-liigasta, vai tuleeko lähteekö hän kauden aikana, mikä ei mielestäni vaikuta kovin realistiselta. Tämä kuitenkin antaisi ainakin Arsenal-faneille sen rauhan, mitä ovat kantaneet mielessään nyt useamman vuoden. Se antaisi myös Arsenalin johtokunnalle aikaa alkaa etsiä uutta valmentajaa seuraansa.

Itse en näe wengerin valmentavan Arsenalia enää kauan, ainakaan jos eivät voita Eurooppa-liigaa.

 

Kirjoittaja: Jonathan Kajander