Newcastle katkaisi sunnuntaina kuuden derbyn tappioputken Sunderlandia vastaan 1-1 tasapelillä. Tämä ei silti tyydyttänyt faneja, vaikka yksikin piste harakoille oli lahja, niin huonosti Newcastle pelasi.

Tilanne St. James Parkilla alkaa olla tukala, kun kautta on jäljellä enää kahdeksan peliä. Rafa Benitezin pitäisi saada harakoiden peli kuntoon. Puolustuspeli on sekasortoista katsottavaa. Välillä tuntuu, kuin puolustuksessa pyörisi sokeita, kuuroja ja mykkiä.

Hyökkäämisen suhteen joukkue on mennyt eteenpäin ja löytänyt tavan alkaa hallita pelejä, tutuksi tulleen päättömän rynnimisen sijaan. Harakoilla on silti vielä ongelmia hyökkäämisen suhteen. Ratkaisevat syötöt, pallollinen varmuus ja viimeisteleminen ovat heikkolaatuisia. Nämä ongelmat korostuvat etenkin viimeisellä kolmanneksella.

Valoa onneksi löytyy alaspäin vajoavan tunnelin päästä. Viikonloppuna oleva maajoukkuetauko antaa Benitezille aikaa korjata pelillisiä ongelmia ja valmistaa joukkuetta Valioliigan vaatimalle tasolle. Tämä tilaisuus pitää käyttää hyödyksi, mikäli seura aikoo pitää sarjapaikkansa.

Lauantaina 2.4. Newcastlellä on edessään pakkovoitto Carrow Roadilla Norwichin vieraana. Voitolla harakat nousevat tasapisteisiin Norwichin kanssa. Hävitessään ero Norwichiin kasvaa kuuten pisteeseen ja liian suureksi. Huhtikuun ensimmäisen viikonlopun jälkeen olemme viisaampia.

 

Teksti: Kaarle Tuomisto