Perjantaina 8.3.2024 kello 22:00 Suomen aikaa sulkeutui NHL:n siirtotakaraja. Alla listattuna siirtojen top 5 joukkueet:

Teksti ja kuvat: Jani Rinkinen

 

Colorado Avalanche

+Sisään: Casey Mittelstadt, Sean Walker, Brandon Duhaime, Yakov Trenin

-Ulos: Ben Meyers, Jeremy Hanzel, Bowen Byram, Ryan Johansen

 

Colorado sai naarattua itselleen Buffalosta itselleen kakkosketjuun keskushyökkääjän Casey Mittelstadtin muodossa. Toisessa kaupassa Avalanche lähetti pahasti alisuorittaneen Ryan Johansenin Philadelphiaan ja sai hyvän puolustajan Sean Walkerin muodossa. Philadelphiaan matkusti myös Coloradon ykköskierroksen ehdollinen varausvuoro kesältä 2025. Coloradon tärkein tehtävä siirtotakarajalla oli saada pätevä keskushyökkääjä kakkosketjuun ja tässä he onnistuivat vähintäänkin hyvin. 

 

Florida Panthers

+Sisään: Vladimir Tarasenko, Kyle Okposo, Magnus Hellberg

-Ulos: Calle Sjalin, Ludovic Waeber

 

Florida vahvisti jo entuudestaan vahvaa maalintekijäosastoa Vladimir Tarasenkolla Ottawasta. Tarasenko tuo ratkaisuvoimaa joukkueeseen varsinkin ylivoimalla. Kyle Okposo tuo taas alempiin kenttiin alivoimaosaamista ja oikein roolitettuna kaveri tulee olemaan arvokas fyysisessä pudotuspelikiekossa. Hellberg oli syvyyshankinta maalivahtiosastolle, tuskin tulee pelaamaan otteluakaan tänä keväänä. Täsmähankinnat Floridalle tulevat viemään joukkueen pitkälle keväällä.

 

Las Vegas Golden Knights

+Sisään: Thomas Hertl, Noah Hanifin, Anthony Mantha

-Ulos: Daniil Miromanov, David Edstrom

 

Jos toi Florida ratkaisuosaamista omilla kaupoillaan, niin kakkoseksi ei jäänyt tässä kilpavarustelussa Las Vegas. Thomas Hertl on loistava lisä mihin tahansa Stanley Cupista taistelevaan joukkueeseen. Myös Noah Hanifinin siirto Calgarystä on loistava siirto joukkueelle. Anthony Mantha tuo kolmosketjuun lisää maalintekotaitoa myös. Omissa papereissani nämä siirrot nostavat Las Vegasin suurimmaksi suosikiksi läntisestä konferenssista taistelemaan Stanley Cupista.

 

Carolina Hurricanes

+Sisään: Jevgeni Kuznetsov, Jake Guentzel, Ty Smith

-Ulos: Michael Bunting, Ville Koivunen, Vasily Ponomarev, Cruz Lucius

 

Carolinan siirtoikkunan toimissa on uhkaa ja mahdollisuutta. Washingtonista hommattu Kuznetsov voi parhaimmillaan olla loistava lisä joukkueeseen, huonoimmillaan hän taas sekoittaa koko joukkueen dynamiikan omalla tekemisellään. Jake Guentzel tuo taas arvokasta maalintekotaitoa joukkueeseen, ennalta hieman kapeaan kärkiosaamiseen. Guentzelin maalintekotaito voi myös nostaa Sebastian Ahon pelaamisen täysin uudelle tasolle. Carolina ei kuitenkaan tehnyt vahvistuksia maalivahtiosastolle ja tämä tulee todennäköisesti olemaan heidän kompastuskivensä pudotuspeleissä. 

 

New York Rangers

+Sisään: Jack Roslovic, Alex Wennberg, Nic Petan, Chad Ruhwedel 

-Ulos: Turner Elson

 

Toisinkuin aikaisemmin mainitut seurat ei Rangersin hankinnat ole niin nimekkäitä. Wennberg tulee kuitenkin olemaan selkeä joukkueen kolmoskentän keskushyökkääjä ja Roslovic saattaa löytää paikkansa ykköskentän laidasta. Petan ja Ruhwedel puolestaan ovat syvyyshankintoja. Rangers vahvisti joukkuettaan paikkoihin mihin piti. Varsinkin Wennbergin täsmähankinta on mielestäni loistava. Mahdollisuudet joukkueella on mielestäni päästä idän puolelta konferenssifinaaliin.