Menneellä viikolla on NHL:n kurinpitoryhmällä riittänyt töitä.

Pari päivää taaksepäin Edmontonin ja Montrealin välisessä Pohjoisen divisioonan kamppailussa toisen erän loppupuolella nähtiin kyseenalainen tilanne kun Edmontonin supertähti Connor McDavid taklasi kyynärpäällä Montrealin Jesperi Kotkaniemeä päähän. McDavidille annettiin kyseisestä tilanteesta kahden minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta. Tilanteesta olisi voinut jälkikäteen antaa jopa muutaman ottelun pelikiellon.

McDavidiltä löytyy aikaisempaa historiaa pelikielloista, hän kärsi kahden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta kaudella 2018-2019. Kyseisestä tilanteesta hän menetti palkkatuloja vähän yli 130 000 dollaria.

Kurinpitoryhmä tarkisti tilanteen ottelun jälkeen eikä antanut pelikieltoa vaan antoi 5 000 dollarin sakon. Näissä tilanteissa pitäisi ottaa pois pelaajan status, eli Connorin tapauksessa supertähti. Onneksi nuori suomalainen ei loukannut itseään sen pahemmin tässä tilanteessa.

Kurinpito sai töitä heti seuraavana päivänä Coloradon ja Arizonan välisen kamppailun tapahtumista. Ottelun voittaja oli selvillä jo hyvissä ajoin mutta kotijoukkueen Nathan MacKinnon hermostui Arizonan Conor Garlandille pienen nujakoinnin jälkeen ja heitti hänen kypäränsä takaisin. Ottelun tuomaristo antoi MacKinnonille yhteensä 14 minuuttia jäähyjä väkivaltaisuudesta.

Ottelun jälkeen tilanne siirtyi kurinpitoryhmän tarkkailuun ja kuten McDavidille myös MacKinnonille annettiin vain 5 000 dollarin sakko. Tämä on jännä että liigan tämän hetken TOP 5 pelaajaa selviää näistä tilanteista näin vähällä. Näiden sakkojen suuruus on yhtä suuri kuin normaali ihminen joka tienaa 30 000 euroa vuodessa saisi 10 euron sakon.

Näille miljoonia tienaaville tämä on erittäin pieni raha. Aikaisemmin tällä kaudella Washington Capitalsin Tom Wilson sai seitsemän ottelun pelikiellon jonka aikana menetti palkkatuloja yli 300 00o dollaria.  Tosin Wilsonilla on vähän enemmän historiaa pelikieltojen kanssa. Näitä ei voi verrata oikein keskenään koska kyseessä ei ole liigan ehdoton supertähti.

Kurinpidosta on tullut omalla tavallaan vitsi, jos sakkoja jaetaan suurille tähdille niin summat saisi olla paljon korkeammat. Antaa kerralla sen verran paljon että tietää seuraavalla kerralla.

Toivottavasti kurinpito on hereillä seuraavalla kerralla kun tämmöisiä samanlaisia tilanteita käy.

 

Teksti: Toni Romppainen