Manchester City on aloittanut kautensa hyvin vahvasti. Joukkue on voittanut 18 ottelustaan 17. Pep Guardiolan viime kauden heikkous on jäänyt taakse ja nyt näyttää vahvasti siltä, että joukkue tulee voittamaan kaiken mahdollisen tänä vuonna. Cityn peli on niin sanottua ”samppanjajalkapalloa” ja sen täydellisyydelle ei näy loppua.

Paras valioliigajoukkue koskaan?

Kun puhutaan parhaista valioliigajoukkueista koskaan, tulee mielee tietenkin Arsenalin ”Invincibles” ja Chelsean kausi 2004-05. Mutta Manchester City on kyllä omaa luokkaansa näihin verrattuna. Guardiolan filosofia on aivan eri luokkaa muhin valmentajiin. Hän on tehnyt pelaajista kuten Raheem Sterling, John Stones, Nicolas Otamendi, Fabian Delph ja monesta muusta pelaajasta maailmanluokan pelaajia. Hän on motivoiva valmentaja joka ei istu laisinkaan matsin aikana vaikka peli olisi 6-0. Guardiolan taktiikat ovat lähes samat mitä oli Barcelonassa ja Bayern Münchenissä, eli pallon pitämistä ja hyökkäävää jalkapalloa. City on voittanut kaikki matsit tähän asti top 6 -seuroja vastaan ja näyttää hyvin vahvasti siltä, että he voivat voittaa Valioliigan häviämättä otteluakaan.

Kun liiga on varmistettu, keskitytään Mestarien liigaan.

Mitä todennäköisemmin City tulee varmistamaan liigan jo maaliskuussa, joten keskittyminen siirtyy Mestarien Liigaan. Itse uskon Cityn voittavan UCL:län sillä heillä on siihen kaikki mahdollisuudet, koska heidän joukkueensa on niin vahva.

Ja vielä…

Manchester City tulee hallitsemaan Englannin Valioliigaa monta vuotta tästä eteenpäin.

Miku Rosenbröijer