Eetu Koivistoinen on huudattanut helsinkiläisyleisöä tällä kaudella (Kuva: Helsingin IFK/Twitter)

Tai sitten ei – jos olet esimerkiksi HIFK-fani. Silloin kevät on myös hermoja raastava. Stadilaisten playoff-menestys on antanut odottaa itseään kausi toisensa jälkeen. Viimeisin mestaruus on 11 vuoden takaa. Tuolloin joukkueen kapteeni, nykyinen päävalmentaja Ville Peltonen johdatti joukkueen kohti Kanada-maljaa. Sen jälkeen on ollutkin kannattajilla tuskien taival.Teksti: Joonas Nikander

2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2021. Näihin vuosiin mahtuu IFK:lle yksi hopea ja kaksi pronssia.

Seuralle, joka pelaa kaudesta toiseen Liigan suurimmalla pelaajabudjetilla, parhailla kannattajilla ja kauneimmassa jäähallissa (kaksi jälkimmäistä meidän mielestämme) on tulos ollut karmaisevan heikko. Kaudesta toiseen ovat kannattajat joutuneet pettymään, vaikka edellisen mestaruuden jälkeen muutama mitali on tullut palkintokaappiin.

Se ei riitä. Välierät ovat stadilaiselle vähimmäisvaatimus jokaiseen kauteen lähdettäessä, elleivät jopa finaalit.

Tähänkin kauteen lähdettiin toive rinnassa. Aivan kuin joka ikinen kausi. Onhan punanutuilla sarjan kovin joukkue paperilla. Voittoja tuli, sarjataulukko näytti ruusuiselta ja fiilis oli hyvä.

Playoffit lähenivät päivä päivältä. Joukkueeseen hankittiin paluumuuttajia, rutkasti taitoa, maalintekovoimaa, kevään peleissä korostuvaa fyysisyyttä. Teemu Turunen, Iiro Pakarinen ja Miikka Salomäki. Kovan luokan hankintoja. Olisiko vihdoin meidän kevät?

“Odotukset joukkuetta kohtaan ovat suuret, vaikka tulokset ovat olleet päinvastaisia. Kuitenkin rakkaus seuraa kohtaan saa aina tulemaan paikan päälle tai seuraamaan kotisohvalta punainen sydän rinnassa”, IFK-kannattaja Eero kommentoi.

Ennätystiukan runkosarjan tilanne eli viimeiselle runkosarjakierrokselle, ja kotiedusta taisteltiin kalkkiviivoille saakka. Suora pudotuspelipaikka oli helpotus joukkueelle, mutta etenkin sen kannattajalle. Lopulta selvisi, että playoffien ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee Turku, TPS ja hunajata. 

TPS kaatoi stadilaiset viime kaudella välierissä, ja se on muutenkin varsin tuttu vastustaja. Runkosarjakohtaamiset menivät turkulaisille voitoin 3-1. Tässä vaiheessa kautta runkosarja on runkosarja, eikä niillä tuloksilla ole kevään tosipeleissä merkitystä.

Sarjan ensimmäinen osaottelu Turussa päättyi kotijoukkueen 2-0-kotivoittoon. Huolenaihetta ja parranpärinää aiheuttavat erityisesti IFK-tähtien loistaminen poissaolollaan. Missä maalit? Missä nälkäisyys?

Niitä ei ole ainakaan vielä näkynyt. Kannattaja toivoo, että tämä olisi se paljon puhuttu meidän kevät.