Warta Poznania edustava Robert Ivanov tekee vakuuttavaa jälkeä Puolan pääsarjassa. Joukkueen voittoprosentti ilman Ivanovia on lähes katastrofaalinen, mutta ”Roban” ollessa kentällä se on selvästi plussan puolella, kirjoittaa Osku Vuolle

Monelle suomalaiselle varmasti entuudestaan hieman tuntemattomampi pelaaja Robert Ivanov pelaa Puolan pääsarjassa loistavaa jalkapalloa. Mies tunnetaan loistavasta pelin avaamisesta sekä pallovarmuudestaan. Ivanov on lähes kaksimetrinen (197cm), joten myös ilmatiloissa hän toimii vähintäänkin pelotteena. 

Syyskuussa 2020 Ivanov siirtyi Esport Hongasta kesken Veikkausliigakauden Puolan pääsarjaan nousseen Warta Poznanin riveihin. Ennen siirtoa Ivanov pelasi Hongassa pelistä toiseen avauksessa ja olikin valtava syy joukkueen hyvin toimineelle puolustukselle. Mies kerkesi pelata kaudella kymmenen ottelua ennen siirtoa Wartan riveihin. Kyseisissä otteluissa Honka keräsi keskiarvolta 1,80 pistettä per ottelu ja päästi ainoastaan viisi maalia. Honka olikin Veikkausliigan vähiten maaleja päästänyt joukkue ennen Ivanovin siirtoa.

Kokonaisuudessaan Ivanoville kertyi Veikkausliigassa 62 ottelua, joissa syntyi 4 maalia ja 3 syöttöä.

Puolaan siirryttyään ensimmäiset kolme peliä Ivanov istui penkillä pelaamatta minuuttiakaan, mutta jo neljännessä ottelussa mies kellotti täydet 90 minuuttia Warta Poznanin voittaessa sarjan hännillä makoilevan Podbeskidzien vieraissa luvuin 1-2.

Kyseisen ottelun jälkeen Ivanov on pelannut täydet minuutit lukuun ottamatta muutamia “lepovuoroja.”

Ivanovin loistavat otteet pystyy melkeinpä nähdä pelkästään joukkueen tilastoista, kun mies on ollut kentällä sekä miehen ollessa penkillä. Miehen siirrosta alkaen Warta on pelannut 25 ottelua, joista 15:ssä Ivanov on ollut avauksessa. Kyseisistä otteluista joukkue on ottanut kymmenen voittoa, yhden tasapelin sekä neljä tappiota. Sen sijaan Ivanovin ollessa penkillä joukkue on ottanut ainoastaan kaksi voittoa, yhden tasapelin sekä seitsemän tappiota.

Ivanov pelasi vielä reilut viisi vuotta sitten kakkosdivaria Suomessa, joten kova työnteko sekä tavoitteellinen harjoittelu on ehdottomasti miehelle tuttua. Mikäli kehityskaari jatkuu samalla linjalla, niin olen erittäin luottavainen siihen, että Roba tulee pelaamaan Huuhkajissa vielä monesti ja todennäköisesti vielä menestyksekkäästi.

Kirjoitin aiemmin syksyllä miehestä henkilökuvan, jossa muun muassa kysyin miehen tulevaisuuden tavoitteita. Miehen vastaus kysymykseeni oli simppeli. 

– Isoin unelma on vakiinnuttaa paikka maajoukkueessa ja pelata Top 5-sarjoissa. Englanti ykkösenä, Ivanov päätti.

Alhaalla linkki aiemmin kirjoittamaani henkilökuvaan Ivanovista.

https://floppitaulu.net/2020/10/09/henkilokuva-robert-ivanov-matka-divarista-puolaan/

Osku Vuolle