Kävin tänään tutustumassa useampaan sporttibaariin ja selvittelin miksi urheiluravintolat ovat niin iso juttu Suomessa.

Aloitin matkani menemällä Iso Omenaan sijaitsevaan O`learys -ravintolaan ja selvitin miksi se kuuluu Suomen suositumpiin urheilupubeihin.

Brittiläistä Tunnelmaa

Voisi melkeen sanoa, että ”Lerssi” on tehty kunnon brittityyliseksi pubiksi, sillä siellä on kaikkea mitä urheilun ystävä haluaa. Ruokaa, laaja valikoima oluita ja useita televisoruutuja sekä muutama jättiruutu, mistä voi seurata mitä urheilua tahansa.

O’Learysista saa muun muassa tätä Belgialaista herkku olutta.

Miinuksen O`learys saa siitä, että sen hinnat ovat liian korkeat, muuten paikka on erinomainen urheilun ystäville.

Eipä ole ihme, että moni valitsee tämän paikan urheilun seuraamiseen.

Miksi sporttibaarit ovat niin suosittuja suomessa? 

Selvittelin muutamalta henkilöltä, miksi he mielummin menevät pubiin katsomaan urheilua, kuin esimerkisi paikan päälle ja syy on yksinkertaisesti se, että ei ole rahaa mennä paikan päälle, sillä lippujen hinnat ovat osassa paikoissa todella korkeat. Sporttibaarit ja niiden urheilutarjonta ovat hyvä vaihtoehto seurata eri urheilulajeja monipuolisesti. Samalla säästää paljon rahaa, kun ei tarvitse matkustaa paikan päälle mieleistä urheilusuoritusta katsomaan.

Isäni oli keskiviikkona katsomassa HIFK:n peliä. Ottelun tarjosi hänen asiakkaansa ja hän laski, että jos olisi itse maksanut kaikesta, ilta olisi tullut todella kalliiksi.

Lippu ja ruoka: 180€

Juomat: 150€

Taksi kotiin: 55€

HIFK:lla on ylivoimasesti liigan kalleimmat liput. Halvimmat liput ovat 25 euroa, kun taas kalliimmat ovat siinä 100 euron luokkaa. Vaikka pubeissa voi mennä enemmän rahaa mitä lippu maksaa, niin pitää muistaa, että jos lisäksi syö ottelussa ja ostaa olutta, niin se tulee kalliiksi lompakolle.

Sporttibaareissa on mahdollisuus muuhunkin, kuin juomiseen

Pubeissa on mahdollisuus tehdä paljon muutakin kuin pelkästään juoda räkäkännit.

Tämä kuva on otettu sörnäisistä olevasta urheilupubista missä ”Ammattilais biljardin pelaaja” Matti Rantala opettaa nuorta naista pelaamaan biljardia.

Siellä voi myös heittää dartsia ja pelata pöytäpelejä. Uhkapelejäkin löytyy. Sporttibaarit ovat myös loistava paikka tutustua uusiin ihmisiin ja puhua kaikesta hauskasta jengin kanssa.

Tietyn joukkueen faneilla ”omat pubit”

Kävin myös vierailemassa Töölössä sijaitsevassa Bar Mexissä, mikä on tunnettu olevan HIFK:n jääkiekkojoukkueen fanien paikka.

Klassinen Mexi on ollut samalla paikalla monta vuosikymmentä.

Moni HIFK-fani on vuosien aikana todistanut Mexissä hyviä ja huonoja hetkiä seuratessaan lempijoukkuettaan. Hinnasto on eriomainen: tuoppi maksaa normaali aikoina 4.30 euroa ja iloisilla tunneilla 2,90.

Mexin yläkerrasta.
”Legendojen seinä” missä on muun muassa edesmenneen Matti Hagmanin pelipaita.

Fanien huuma, oluen tuoksu

Pitkän analyysin jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että pubit ovat ”kultainen vaihtoehto” matsien seuraamiseen ja vaimon välttelyyn. Lukuisia kertoja olen myös katsonut jalkapallon sekä jääkiekon finaaleja baareissa ja siellä on jotenkin ”perheellisempi fiilis”, kuin esim. jäähallissa tai stadionilla. Fanikulttuurisuus on iso osa urheilun elämää ja olemme kaikki yhtä isoa perhettä, kun seuraamme yhdessä joukkuetta, jota kaikki kannattavat.

Reportaasi : Miku Rosenbröijer, Mira Tarkkanen

Kuvat: Miku Rosenbröijer

 

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram