KalPa ja JYP aloittavat tänään oman välieräsarjansa. Kuopiossa pelattavassa ottelussa on lupa odottaa erittäin vauhdikasta jääkiekkoa. 

KalPa voitti vakuuttavasti puolivälierässä Pelicansin otteluvoitoin 4-1. Kuopiolaiset olivat kaikessa lahtelaisia edellä. Joukkue taklasi paljon ja luisteli kovaa ja mikä on kaikkein tärkeintä, joukkue pelasi erittäin yhtenäisesti. Sarjan paras pelaaja oli KalPan ykkösketjun laitahyökkääjä Janne Keränen. 29-vuotias Nurmijärvellä syntynyt Keränen teki kolme maalia Pelicansin verkkoon ja kaksi niistä oli jatkoaikamaaleja.

Koko KalPan ykkösketju (Keränen, Jaakko Rissanen ja Jesse Mankinen) oli hyvällä pelipäällä. Ketju sai paljon maalipaikkoja ja ylivoimalla ketju oli erittäin vaarallinen. Joukkue teki seitsemän ylivoimamaalia 23 yrityksellä.

KalPalta puuttuu kokoonpanosta Pelicans-sarjassa loukkaantuneet puolustaja Niko Mikkola sekä hyökkääjä Alexander Ruuttu.

JYP oli isoissa vaikeuksissa puolivälierässä HPK:ta vastaan. Jyväskyläläiset voittivat vasta seitsemännessä pelissä hämeenlinnalaiset. JYP:n yksi iso onnistuja sarjassa oli Michel Miklik. Pudotuspelien pistepörssiä johtava slovakialainen teki seitsemässä pelissä huimat viisi maalia.

Myös JYP:n ylivoimapeli on kunnossa. Joukkue teki 4 maalia ja 21 yrityksellä. Jyväskyläläiset saavat kokoonpanoon takaisin pelikieltonsa kärsineen puolustajan Mikko Kuukan.

KalPan maalilla aloittaa vakuuttavasti Pelicansia vastaan pelannut Eero Kilpeläinen. JYP puolestaan luottaa 26-vuotiaaseen Juho Olkinnuoraan.