Kuvatoimitus

Mari Mäntynen

Olen innostuja ja uppoudun usein mielikuvitukseni syövereihin. Luovuuteni kumpuaa milloin mistäkin, ratikkapysäkin mummeleista ikeakasseihin. Tarkkailen aina mitä ympäristössäni tapahtuu ja huomaankin usein hauskoja yksityiskohtia ihmisistä ja paikoista. Saan energiani muista ihmisistä ja uusista kokemuksista. Harrastuksiini kuuluu pianonsoitto ja uiminen.

www.mantynenmari.wixsite.com/mysite

Instagram: marypine

 

Liisa Hietanen
www.liisahietanen.net

Rauhallinen ja elämäniloinen tanssilattian reivaaja-Repa, joka rakastaa vaatesuunnittelua ja valokuvaamista. Inspiroituu muodista, tunteista, kukista, lapsuudestaan ja lapsuuden perhealbumeista sekä taiteilijakämppiksestään. Suurimmat esikuvat: äiti, Jazzelle Zanaughtti ja Nadia Lee Cohen.
Motto: Go extra or go home

 

SATU LEHTINEN

Paljasjalkainen Stadilainen ja suorapuheinen maailmanpelastaja, joka etsii elämässään ja kuvissaan aitoutta. Kuvaa mielellään itsetutkiskelevasti, tehden huomioita itsestään ja maailmasta ympärillään. Ammentaa inspiraatiota musiikista, taiteesta sekä ympärillä vilisevästä maailmasta. Valokuvauksessa esikuvina Noh Suntag, Hannes Heikura sekä Andy Warhol.

Motto: The clearest actions come from truth, not obligation.

 


ANNE MATTSSON

Tapahtumakuvaus on ominta aluettani. On kiehtovaa tallentaa ohikiitäviä hetkiä, tunnelmia ja yksityiskohtia. Ylipäätään ihmisten kuvaaminen on parasta, olipa kyse tilannekuvista, potreteista, reportaaseista tai vaikkapa mainoskuvista. Toinen mielenkiinnon kohteeni on puutarha, jota kuvaan kesäisin siirtolapuutarhassani. Myös miljööt ja maisemat inspiroivat. Kuvaustyylini on valoisa, värikäs, herkkä ja raikas mutta opiskelujen edetessä olen löytänyt myös tummempia visuaalisen kerronnan tapoja. Leipätyöni on muualla, virastomaailmassa. Valokuvaus tuo siihen tärkeää vastapainoa ja toivon saavani siitä tulevaisuudessa sivutyön.

Motto: Miksi tehdä asia helposti, jos sen voi tehdä mielenkiintoisesti?

 

SARA OINAS

Lapista Helsinkiin tullut, rauhallinen ja nauravainen oman tiensä kulkija. Rakastaa urheilua/penkkiurheilua, musiikkia ja lukemista. Valokuvauksessa intohimona urheilu-, musiikki- ja dokumentaarinen valokuvaus. Myös erilaiset muotokuvat ja videokuvaus. Inspiroituu hienoista valokuvista, filmi- ja polaroid- kuvista, konserteista, urheilusta ja luonnosta.

Esikuvat: Qnigan, Ashley Osborn ja Meeri Koutaniemi

Instagram: saraemijia

Facebook: Emily.o

 

SARA TURUNEN

Ujo ja herkkä, mutta nauravainen tarkkailija, joka yrittää löytää huonosta hyvää ja rumasta kaunista. Pidän mieleni avoimena ja nautin uusista kokemuksista. Inspiroidun taiteesta, historiasta, onnistumisesta, metsien rauhallisuudesta sekä avaruuden monimutkaisuudesta.

Motto: Be water my friend

Instagram: ninjaturreeh

 

TIINA VALAVAARA
www.valokuvaajatiinavalavaara.com

Helsinkiläinen, kielitaitoinen maailmanmatkaaja. Eläinrakas, oikeudenmukaisuuden puolesta taisteleva  penkkiurheiluhullu. Inspiroidun hullusta hässäkästä ja tapahtumien paljoudesta. Intohimona visuaalinen kerronta… siis linssin läpi.

Oma motto: Full fart framåt”!

 

RISTO VILKUNA
www.ristokuvaa.com

Olen luonnossa liikkumisesta nauttiva ja siitä uutta voimaa saava valokuvaaja. Kuvausharrastukseni onkin saanut alkunsa luontokuvista. Luonto- ja maisemakuvista kuvausharrastukseni on edennyt katu- ja henkilökuvaukseen. Tässä siirtymisessä  haastavinta on ollut ihmisten esittäminen halutussa valossa ja tunnelmassa. Hyvin tehdyn suorituksen ja onnistuneen lopputuloksen aisansaama tunne vie tekemistä aina eteenpäin.

Valon ja varjon kohdetta muotoileva vaihtelu inspiroi kokeilemaan uutta kuvakulmaa kohteesta. Tämä ajaa myös hakemaan uusia tapoja valaisuun sekä kohteen asetteluun valon ja taustan suhteen.

Esikuvinani päällimmäisinä ovat Steve Jobs – ehdoton visionääri ja Mario Testino – valokuvaaja, joka sai kohteensa elämään juuri haluamallaan tavalla.

Mottoni: kadun mieluummin tehtyä kuin tekemätöntä.

 

 

HEIDI VÄISÄNEN
www.heidivaisanen.com

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty, ainakin ajatuksen tasolla.
Käytännössä luovuuteni kuitenkin usein ottaa ohjat ja inspiroidun tilanteessa tai tilanteesta.
Itsensä haastaminen ja ylittäminen sekä visuaalisuus näkyy kaikessa mitä teen, innostuva ja kokeilunhaluinen, suklaan sekä kahvin suurkuluttaja, ystävien voimin selviydytään ruuhkavuosien kulta-ajoista ja pyritään tavoittelemaan unelmia.

Oma motto: Vain elämällä voi olla onnellinen!

 

 

MARI RUNTE

Parantumaton nostalgikko, joka rakastaa retroa, arkea, perhettä, hevosia, kesää ja kauniita kuvia. Kuvissa tärkeintä aito tunnelma ja valo, ihminen itsenään. Inspiroituu nyt heräävästä keväästä, kumpuilevista maalaismaisemista & rappioromanttisista vanhoista kaupungeista.