Tämän vuoden varaustilaisuuden ehdottomasti lupaavimpiin pelaajiin kuuluva Alexis Lafrenière uskoo tehneensä kaiken mahdollisen ollakseen ensimmäinen varaus kesällä 2020.

Alexis Lafrènieren kausi Rimouski Océanicissa QMJHL:ssä loppui kesken CHL:n peruttua kaikkien juniorikiekkosarjojen jatko-ottelut koronaviruksen takia.

Kookas laituri ehti silti nakuttaa uskomattomat tehot kauden aikana ja johti oman sarjansa pistepörssiä heittämällä tehden 52 pelissä 112 tehopistettä (35+77). Seuraavaksi pistepörssissä sijoittui venäläinen Alexander Khovanov 99:llä tehopisteellä.

Lafrenière on miltei kaikkien kykyjenetsijälistojen mukaan sijoitettu ensimmäiseksi varaukseksi.

“Yritin tehdä parhaani ja pelata niin hyvin kuin osaan jokaisessa pelissä, mutta maailmalta löytyy erittäin hyviä pelaajia joka puolelta, joten ei ikinä tiedä kuka varataan ensimmäisenä. Tiedän kuitenkin, että tein kaikkeni”, Lafrenière kertoo NHL.comille.

Lafrenière sanoo olevansa kiireinen kotona, harjoitellen ja kuntoillen vähintään kaksi tuntia päivässä ja viettäen aikaa perheensä kanssa. Hänen mukaansa kenelläkään perheestä ei ole ollut mitään merkkejä viruksesta.

“Minulla ei ole ollut paljoa aikaa viettää perheen kanssa aiemmin tänä vuonna, mutta nyt on hienoa että voidaan olla yhdessä ja jutella. Pelaamme joitain pelejä, katsomme televisiota ja syömme yhdessä. Koronaviruksen takia ei ole niin hauskaa tällä hetkellä, mutta ehdottomasti helpompaa kun saan olla perheeni kanssa”, Lafrenière sanoo.

18-vuotias laitahyökkääjä dominoi myös tämän vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kilpailussa Tshekissä. Lafrenière onnistui taituroimaan viidessä ottelussa kymmenen tehopistettä (4+6), auttaen Kanadaa voittamaan mestaruuden. Hänet nimettiin myös turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

“Kisat olivat todella iso juttu minulle. Varttuessa niistä unelmoi ja viime vuonna emme saaneet haluamaamme tulosta, joten tämän vuoden voitto oli tärkeä hetki urallani.“

Lafrenière kärsi kisoissa polvivammasta, jonka takia hän oli sivussa kahdesta Kanadan ottelusta. Vamma ei kuitenkaan ollut vakava ja hän pystyi jatkamaan turnausta.

Rimouski päätti kautensa neljäntenä QMJHL:ssä.

“Meillä oli todella hyvä joukkue tänä vuonna ja uskoimme että pystymme tekemään jotain upeaa. Minulla on ollut hauskaa pelatessani Rimouskissa.” 

“Onhan se hieman surullista että kausi loppuu kesken, mutta kaikkien täytyy pysyä terveenä, se on tärkeintä“, Lafrenière jatkaa.

NHL Central Scoutingin johtaja Dan Marr sanoo Lafrenièren suoritusten alle 20-vuotiaiden kisoissa jättäneen epäilyt vähille seuraavan varaustilauksen parhaasta pelaajasta.

”Sillä välin kun muut lupaukset yrittävät vielä erottua joukosta, Lafrenière on jo pystynyt nostamaan itsensä joukon huipulle”, Marr kertoi turnauksen jälkeen.

”Kaksi silmiinpistävää ominaisuutta hänellä ovat nopeus ja itsevarmuus, Hän pysyy myös koko pelin ajan maltillisena. Hän näkee jään ja lukee peliä, kaikki mitä hän tekee on korkealla tempolla.”

NHL:n varaustilauksen alkua on siirretty ja uutta päivämäärää ei ole vielä tiedossa. Lafrenière itse ei ole huolissaan tulevaisuudesta tai siitä milloin varaustilaisuus tullaan järjestämään.

“Elän oikeastaan päivä kerrallaan ja hallitsen sitä mitä pystyn hallitsemaan. Kaikkein tärkeintä on pysyä terveenä ja yritämme palata mahdollisimman pian“, hän kertoo.

“On silti kunnia tulla varatuksi NHL:ään, se on jotain todella erityistä. Elämme päivä kerrallaan nyt – saa nähdä mitä tapahtuu.“

“Pysyn kotona ja kuntoilen mahdollisimman paljon, yritän saada vahvuutta sillä. Sitten kun on aika palata, olen valmis”, Lafrenière lopettaa.