KooKoo kaatoi Jukurit seitsemännessä puolivälierässä Mikkelissä, ja eteni välieriin. (Kuva: Jukurit/instagram)

 

Tänä vuonna mitalipeleihin raivasivat tiensä Tappara, Ilves, TPS ja KooKoo. Ei olisi ihme, vaikka molemmat sarjat venyisivät täyteen seitsemään peliin, mutta juuri nyt ote on Tapparalla ja TPS:llä.

Teksti: Jesse Hietikko

Puolivälierävaiheessa nähtiin tänä keväänä poikkeuksellinen kolmen ottelusarjan seitsemäs peli. Ainut ottelupari, jossa ei seitsemättä ottelua vaadittu, oli Tappara-Lukko. Tuon sarjan Tappara vei 4-1. 

Muut sarjat olivat huipputasaisia ja merkille pantavaa on se, että viimeksi vastaavanlainen tilanne nähtiin vuonna 2003. Silloin tuleva mestarijoukkue Tappara oli ahtaalla puolivälieräsarjassa Espoon Bluesia vastaan, mutta onnistui vieraissa voittamaan ratkaisevan seiskapelin jatkoerässä lukemin 2-1. 

KooKoon tie tämän kevään semifinaaleihin ei missään nimessä ole ollut helppo, sillä joukkue joutui pelaamaan seitsemän kertaa Jukureita vastaan, ennen kuin paikka välieriin ratkesi. KooKoo teki kenties puolivälierävaiheen suurimman yllätyksen, kun he kaatoivat sarjakakkosen.

 

Tapparan kultakypärä Anton Levtchi voitti pistepörssin 61 tehopisteellä. (Kuva: Tappara/Facebook)

 

Tapparan tie mitalipeleihin oli vähemmän dramaattinen, sillä tamperelaiset antoivat puolivälierävastustaja Lukolle vain yhden voiton ja siirtyivät tylysti välieriin paljon muita aiemmin. Välieräsarja alkoi perjantaina Tampereen areenalla. KooKoolta vakuuttava ensimmäinen ottelu päättyi lopulta jatkoerän jälkeen kouvolalaisjuhliin, kun puolustaja Petteri Nikkilä lämäsi voittomaalin ajassa 69:21. 

Toisen näytöksen ensimmäinen erä oli KooKoolta niin ikään vakuuttavaa, sillä toiseen erään lähdettäessä KooKoo oli 3-1-johdossa, Tappara kuitenkin sisuuntui ja voitti ottelun lopulta 6-3. 

Kolmas ottelu pelattiin eilen, ja siinä nähtiin tähän asti suurimmat ketjumuutokset, Tapparalta puuttuivat otteluun lähdettäessä puolustajat Santtu Kinnunen ja Joni Tuulola, mutta kultakypärä Anton Levtchi palasi jälleen tositoimiin yhden ottelun tauon jälkeen. KooKoo puolestaan päätti siirtää huippukevättä pelanneen Nick Malickin luukkuvahdiksi ja Oskari Setäsen tolppien väliin. Tämän lisäksi KooKoo joutui tiedottamaan, että tähtipuolustaja Petteri Nikkilän kausi on ohi loukkaantumisen vuoksi. 

Ottelun kuva oli alusta asti selvä, Tappara hallitsi kiekollisena ja vei peliä. Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, mutta heti toisen erän alkajaisiksi KooKoo siirtyi vastahyökkäyksen päätteeksi johtoon Ville Meskasen osumalla, Tappara otti sen jälkeen kontrollin ja siirtyi hetkellisesti johtoon, ennen kuin KooKoo pääsi erän lopussa tasoihin. 

Kolmanteen erään lähdettiin 2-2-tasatilanteesta, ja Tappara jatkoi hallintaa. Lopulta pitkä pyöritys kantoi hedelmää, kun Kyle Platzer iski entistä seuraansa vastaan illan voittomaalin. Tappara-kapteeni Otto Rauhala teki vielä maalin tyhjiin ja lopputulos kolmannesta ottelusta Tapparalle 4-2. Ottelusarja jatkuu tänään Kouvolassa kello 18:30.

 

TPS pudotti puolivälierissä HIFK:n. (Kuva: TPS/Facebook)

 

Kestääkö Ilves paineet ja odotukset?

 

Tampereen Ilves esiintyy Liigan välierävaiheessa 21 vuoden tauon jälkeen. Viimeksi kun tupsukorvat pelasivat mitaleista, tarttui haaviin pronssia. 

Tänä keväänä Ilves kohtasi puolivälierissä Oulun Kärpät ja nappasi KooKoon tapaan kaksi ensimmäistä voittoa, kunnes vastustaja Kärpät voitti kolme seuraavasta neljästä ottelusta. Ratkaiseva seitsemäs ottelu oli tamperelaisille nannaa, sillä huiman ottelu venyi aina jatkoerään, jossa kokenut Petri ’’Konna’’ Kontiola ratkaisi ottelusarjan tupsukorville komealla rannelaukauksella ajassa 71:59, jättäen Kärpät päävalmentaja Lauri Marjamäen johdolla nuolemaan näppejään. 

TPS kävi oman taistonsa myöskin seitsemän pelin kautta. Värikäs ja osittain likainen puolivälieräsarja Helsingin IFK:ta vastaan kääntyi turkulaisille vasta seiskapelin toisessa erässä, kun TPS käänsi 0-1-tappioaseman 2-1-johdoksi. Heti toisen erän alkuun kapteeni Juhani Jasu naulasi turkulaiset tasoihin ja kovan jäähyilyn jälkeen Aarne Intonen laukoi Palloseuran johtoon. 

Kolmannessa erässä HIFK taisteli armottomasti, mutta TPS maalivahti Andrei Karejev piti turkulaisia pystyssä usealla huipputorjunnalla ja kultakypärä Markus Nurmi pääsi viime hetkillä sinetöimään ottelun laukauksella tyhjään maaliin. 

Välieräsarja joukkueiden välillä vasta lauantaina. Ensimmäinen ottelu päättyi Ilveksen 3-2-kotivoittoon, mutta pelillisesti TPS oli niskan päällä. Ottelu kuitenkin ratkesi Ilveksen kahteen ylivoimaosumaan, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas mainitsi lehdistötilaisuudessa erikoistilanteiden tärkeydestä kevään peleissä ja toivoi siihen parannusta. 

Toisessa ottelussa ei jäänyt kuitenkaan mitään epäselvää voittajasta, sillä turkulaiset veivät suvereenilla esityksellä Ilvestä lukemin 6-0 ja tasoittivat näin ollen ottelusarjan 1-1:een. Ottelun ykköstähdeksi nousi nuori TPS-hyökkääjä Mikael Pyyhtiä hattutempullaan. Sarja jatkuu tänään Tampereella kello 18:30.