Jääkiekon Liigassa ei vietetä välipäiviä.

SM-Liigan puolivälierät jatkuvat tänään keskiviikkona, kun KalPa kohtaa Pelicansin ja JYP iskeen HPK:n kanssa yhteen. Eilen käynnistyi kaksi muuta sarjaa, kun Ilves yllätti Tapparan 6-3 ja TPS kukisti HIFK:n 4-1

KalPa – Pelicans

Joukkueet ovat kohdanneet tämän ja viime kauden aikana kahdeksan kertaa runkosarjassa ja KalPa on vienyt nämä 7-1. Viime vuonna joukkueet kohtasivat säälipleijareissa, jonka Pelicans vei otteluvoitoin 2-1.

KalPa

KalPa pelasi hyvän runkosarjan sijoittuen kolmanneksi, kun oli pisteen verran neljänneksi sijoittunutta JYP:ä edellä. Joukkue teki runkosarjassa toiseksi eniten maaleja. Pistepörssissä kymmeneksi sijoittunut Jaakko Rissanen oli joukkueen paras pistemies runkosarjassa. Janne Keränen oli 24 osumalla joukkueen ahnein maalintekijä, joka oikeutti maalipörssissä sijalle neljä.

Pelicans

Pelicansin runkosarjaa voi pitää onnistuneena, kun joukkue nappasi suoran pudotuspelipaikan. Pelicans päästi pudotuspeleihin päässeistä joukkueista eniten maaleja runkosarjassa, ja keräsi runkosarjassa eniten jäähyjä. Kuudenneksi pistepörssissä sijoittunut Vili Sopanen oli joukkueen paras pistemies ja teki myös joukkueesta eniten maaleja runkosarjassa.

Rikun arvio sarjasta: Luvassa varmasti tiukka kamppailu välieräpaikasta. Pelicansilla ns. kevään pelaajia. Pelicans jatkoon otteluvoitoin 4-3.

Vilun arvio sarjasta: Vaikka KalPa on hallinnut viime kausina runkosarja kohtaamisia on sarjasta odotettavissa tasaista. Uskon, että fyysisempi Pelicans kääntää sarjan itselleen, jos fyysisyys ei läiky yli. Pelicans välieriin otteluvoitoin 4-2.

JYP – HPK

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa ja JYP vei kolme näistä peleistä nimiinsä. Viimeksi pudotuspeleissä joukkueet kohtasivat keväällä 2013, kun JYP voitti puolivälieräsarjan 4-1.

JYP

JYP:n runkosarja sujui tasaisesti, kun joukkue sijoittui neljänneksi. Puolustuspeli oli runkosarjassa kunnossa, koska joukkue päästi TPS:n kanssa vähiten maaleja. Jyväskyläläiset tekivät runkosarjassa neljänneksi eniten maaleja. Antti Suomela oli joukkueen paras pistemies ja sijoittui pistepörssissä sijalle seitsemän. Suomela oli myös joukkueen paras maalintekijä.

HPK

HPK pelasi hyvän runkosarjan ja oli tukevasti viides. Hämeenlinnalaisten erikoistilannepelaaminen oli runkosarjassa kohtalaisen heikkoa ja HPK:n yli- sekä alivoima oli runkosarjassa Liigan kymmenenneksi huonointa. Kerhon paras pistemies runkosarjassa oli Sakari Manninen. Hän oli myös joukkueen paras maalintekijä iskien 16 osumaa.

Rikun arvio sarjasta: JYP:n erikoistilannepelaaminen ja vahva puolustus on liian kova pala HPK:lle. JYP välieriin otteluvoitoin 4-1.

Vilun arvio sarjasta: JYP on ennakkosuosikki sarjaan, koska joukkue on tasaisempi, ja varsinkin puolustuspelin osalta parempi. HPK:n kokeneet pelaajat rypistelevät vastaan, mutta JYP välieriin otteluvoitoin 4-1.

Teksti: Riku Hellanto ja Ville Sonninen

Kuva:  Ella Kajaste