Red Bull jatkoi kauden ensimmäisessä kilpailussa siitä, mihin viime kaudella jäi. Täydellinen ylivoima Bahrainissa oli uutta kautta odottaville F1-faneille loppujen lopuksi melko tylsää katsottavaa.

Teksti: Henri Hokkanen

F1 palasi tauoltaan, ja viime kauden dominanssi jatkui tämän kauden ensimmäisessä osakilpailussa. Red Bull otti kauden ensimmäisessä kilpailussa kaksoisvoiton. Max Verstappen oli ruutulipulle tullessaan täysin ylivoimainen. 

Ero toiseksi tulleeseen talliin oli yli puoli minuuttia.

Melko tylsän kilpailun suurin yllätys oli Aston Martin, joista tallin uusi kasvo Fernando Alonso ajoi itsensä palkintopallille muutaman vuoden tauon jälkeen.

Myös tallin toinen kuski Lance Stroll ajoi kuudenneksi, vaikka ennen kisaviikonloppua oli vielä epävarmaa, ajaako hän edes ensimmäisessä kilpailussa. Stroll oli muutama viikko ennen kauden alkua polkupyöräonnettomuudessa. 

 

Saudi-Arabiassa nopea rata

Kauden toinen osakilpailu ajetaan Jeddahin radalla, Saudi-Arabiassa. Rata on kisakalenterin nopein. On siis mahdollista, että Red Bullin kuskeilta nähdään toisinto Bahrainista ja molemmat nähdään jälleen palkintopallilla.

Mielenkiintoista on nähdä, miten Ferrarin Charles Leclerc pystyy vastaamaan mestaritallille. Bahrainissa Leclerc joutui keskeyttämään teknisen vian takia. Monacolainen oli keskeyttäessään kilpailun kolmas. Viime kaudella Leclerc oli ainoa, joka pystyi edes vähän haastamaan maailmanmestaruuden voittanutta Max Verstappenia.

Kauden toinen kilpailu on Saudi-Arabian nopealla radalla.
(Kuva: F1 instagram)

Liittyykö Aston Martin todella kärkitallien mittelöön?

Talvitesteissä jo hyviä merkkejä antanut Aston Martin loisti kauden ensimmäisessä kilpailussa.  Talli sai tälle kaudelle uuden todella kokeneen kuljettajan, ja he ovat onnistuneet kehittämään kilpailukykyisen auton. Onko Aston Martin siis kiilaamassa tällä kaudella kärkitallien kermaan?

Kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso oli Red Bull kuskien jälkeen Bahrainissa radan nopein. Kun Lance Stroll saa kätensä kuntoon, voi Aston Martin ajaa todellisen läpimurtonsa. Nyt kolmatta vuotta Aston Martin nimellä ajava talli, on lupaavin kuin aiemmin on nähty. 

Tallin omistaja Lawrence Stroll on uhonnut, että viiden vuoden päästä he ovat maailmanmestaruustaistossa täysillä mukana.