Rauman Lukon ja Espoon Bluesin välillä pelatusta neljännestä puolivälieräkamppailusta ei ainakaan draamaa puuttunut. Varsinaisen peliajan jälkeen joukkueet olivat 4-4 tasatilanteessa, joten ratkaisua haettiin jatkoerästä. Sitä ei tarvinnut kauaa pelata, sillä Lukon Aki Uusikartano ratkaisi pelin onnekkaalla pompulla alle parin minuutin pelin jälkeen.

Blues aloitti ottelun vahvasti, mutta ensimmäisen erän edetessä otti vierailija Lukko ottelua paremmin ja paremmin haltuunsa. Lopulta Petteri Nummelin aloitti maalinteon raumalaisten pitkän pyörityksen jälkeen.  Erän viimeisillä minuuteilla Lukko sortui kuitenkin jäähyilyyn, ja Blues pääsi aloittamaan toisen erän kahden miehen ylivoimalla. Lopulta Philip McRae tasoitti pelin hienon kuvion päätteeksi.

Blues oli toisessa erässä potkun jos toisenkin vierailijaansa edellä, mutta Lukko onnistui iskemään vaarallisilla vastahyökkäyksillään kaksi maalia Jani Niemisen selän taakse. Varsinkin Ville Vahalahden 1-2 johtomaalissa olivat kiekkojumalat raumalaisten puolella, sillä kiekko kimposi maaliin Blues-puolustaja Kalle Kaijomaan jalkojen kautta. Blues iski erässä vielä kahdesti Valtteri Virkkusen ja Miro Aaltosen maaleilla ja otti 3-2 johdon. Kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin 3-3 tasatilanteessa, sillä Espoossa kauden ensimmäisen pudotuspelinsä pelannut Juho Tommila tasoitti pelin muutama minuutti ennen erätaukoa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue Blues painoi herhiläisen lailla päälle, ja Lukko puolusti parhaansa mukaan. Varsinkin upean ottelun pelannut Bluesin 2.kenttä Tommi Huhtala-Tomi Sallinen-Aaltonen sai paineen aina Lukon päätyyn. Huhtala onnistuikin tekemään erän puolivälissä espoolaisille maalin edustalta johtomaalin. Lukko näytti olevan köysiin isketty Bluesin vyöryttäessä hyökkäyksiä raumalaisten maalille jatkuvasti.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva osoitti kuitenkin arvonsa ja otti aikalisän, kun erää oli jäljellä 2.20. Neljä sekuntia eteenpäin ja Vahalahti löi kiekon kotijoukkueen maaliin. Myös tässä maalissa oli onnea matkassa, sillä Nummelinin viivaveto pomppasi Vahalahdelle tolpasta.

Uusikartanon jatkoaikamaalin myötä raumalaiset nappasivat elintärkeän vierasvoiton ja tasoittivat voiton 2-2:een. Lukon voittoa voisi kuvailla jopa epäoikeudenmukaiseksi, sillä Blues oli ottelussa selvästi niskan päällä. Raumalaiset onnistuivat kuitenkin pomputtamaan kiekon maaliin kerta toisensa jälkeen.

Mihin ottelu ratkesi?

Molempien joukkueiden maalinedustapelaamissa oli runsaasti parantamisen varaa. Blues ei saanut lukuisista paikoistaan huolimatta ratkaistua peliä, joten Lukko nousi rinnalle ja ohi.

”Playoff-pelit ovat aina tiukkoja ja ihan kumpi vain voi voittaa nämä. Pomppu tänne tai pomppu sinne, se voi tulla kummalle vain”

totesi Lukon konkaripuolustaja Petteri Nummelin.

Mikä puhutti?

Tuomarilinja. Varsinkin espoolaisyleisö oli ajoittain raivoissaan tuomareiden jättäessä viheltämättä Lukon pelaajien rikkeitä. Linja rikkoutui lopullisesti kolmannen erän lopussa Antti Hämäläisen ja Jussi Leppäsen vihellettyä espoolaisille kevyen jäähyn. Lukon jatkoaikamaali syntyi viisi sekuntia rangaistuksen päättymisen jälkeen.

”Tuomarit viheltää, miten viheltää. Siihen ei voi kuitenkaan vaikuttaa.”

Nummelin kommentoi illan tuomarilinjaa.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat perjantaina Raumalla.

Petteri Nummelin oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Kuva Niko Karumaa
Petteri Nummelin oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Kuva Niko Karumaa

Velja Engström

Kuvagalleria ottelusta