Lukon tie kiekkoliigan playoffeissa nousi viime kaudella pystyyn jo puolivälierissä, kun lopulta Suomen mestaruuden voittanut Tappara oli raumalaisia parempia otteluvoitoin 4-1. Nyt päävalmentaja Marko Virtanen ei ole huolissaan Lukon iskukyvystä.

Teksti: Veeti Suomalainen, Kuvat: Teemu Levänen

Kausi oli joukkueelle muutenkin hankala, sillä joukkueeseen iski kahdesti korona-aalto, mikä söi pelaajien iskukykyä.

Tällä kaudella runkosarja sujui tuloksellisesti hyvin, sillä Lukko sijoittui pisteissä kolmanneksi häviten vain kovalle tamperelaiskaksikolle. Tosin Lukko lähtee lauantaina alkavaan playoff-sarjaan Helsingin IFK:ta vastaan neljän ottelun tappioputkessa.

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen ei ole kuitenkaan huolissaan joukkueensa iskukyvystä.

”Iskukyky on hyvä ja vahva usko on, että saadaan miehet terveiksi ennen sarjan alkua. Joukkue oli erittäin terve runkosarjassa pitkään, kunnes tuli loukkaantumisia tai pelikieltoa jollekin. Me ei mennä niin leveällä materiaalilla, etteikö se meidän peliin vaikuttaisi”, Virtanen sanoo.

Virtanen haluaa nähdä HIFK:ta vastaan Lukon pelaavan rohkeaa peliä.

”Meidän pitää pyrkiä hiekoittamaan niiden parhaita puolia pelissä. Omaa identiteetti ei saa missään nimessä kuitenkaan kadottaa. Meidän peliähän on aktiivista ja rohkeaa lätkää.”

Lukon runkosarjan viimeisessä ottelussa joukkueen kultakypärä Thomas Gregoire sai 5+10-minuuttisen rangaistuksen estämisestä, kun kanadalaispakki taklasi voimakkaasti KalPan Jaakko Lanttaa. Liigan kurinpito ei kuitenkaan määrännyt Gregoirelle tilanteesta pelikieltoa.

”Äärimmäisen hyviä asia meille, sillä hän on joukkueelle todella tärkeä pelaaja. Illasta toiseen raataa isoja minuutteja ja kantaa tulosvastuuta.”

Yllätystapahtuman kautta eteenpäin

54-vuotias Virtanen on jo kokenut valmentaja. Playoff-sarjaan valmistautumisessa hän näkee tärkeimpänä, että joukkue pääsee valmistautumaan sarjaan selkeällä rytmillä.

”Aina jotain uusia vivahteita tulee, mutta pääsääntöisesti kaava valmistautumisessa on sama. Meillä on tiistaina joukkueelle pieni yllätystapahtuma, ja sitten käydään treeneissä läpi erikoistilanteita ja muita pieniä juttuja. Pyritään, ettei vastaan tule ihmeellisyyksiä, vaan ollaan kaikkeen valmiina”, Virtanen kertoi.

Raumalla jääkiekko on kaupunkilaisille merkittävässä roolissa, ja raumalaiset odottavat aina menestystä. Toista kautta Lukon peräsimessä oleva Virtanen kuitenkin kertoo, että ei koe Raumalla sen suurempaa onnistumisen painetta kuin missään muuallakaan.

”Ammattiurheilussa odotetaan aina pärjäämistä ja odotukset meillä on kovat. Pitää kuitenkin aina muistaa, että sarjassa on muitakin joukkueita, jotka yrittävät pärjätä ja jopa satsaavat rahallisesti joukkueeseen vielä enemmän. Toivottavasti fanit tulevat nauttimaan hallille playoff-kiekosta. Menestystä ei saa koskaan pitää itsestäänselvyytenä”, Virtanen toteaa.