Makwan Amirkhani ylsi vakuuttavaan voittoon Lontoon UFC-illassa.
(Kuva: MMAFighting.com/Twitter)

 

Makwan Amirkhani palasi vakuuttavasti voittojen tielle Lontoossa järjestetyssä UFC-otteluillassa. Amirkhani kohtasi englantilaisen Mike Grundyn höyhensarjassa. Voitto oli suomalaiselle vapaaottelijalle UFC-uran seitsemäs. Tappioita hänellä on kuusi.

Teksti: Joonas Nikander

Ottelun ratkaisua ehdittiin odottaa vain 57 sekuntia. Mike Grundy ei onnistunut yrityksessään viedä ottelua mattoon. Makwan Amirkhanin bravuureihin kuuluva anakondakuristus teki tämän jälkeen jälleen kerran terää.

Voitto oli Amirkhanille elintärkeä tulevaisuutta ajatellen. Samalla katkesi kolmen ottelun tappioputki.

 

Mitä nähtiin lauantai-iltana?

 

Ennen ottelua ennakoitiin tasaista ja painintäyteistä ottelua. Molempien ottelijoiden vahvuuksiin kuuluu paini. Painiin saatiin ensimmäisen kosketus jo noin puolen minuutin jälkeen. Mike Grundyn yritys päättyi tällä kertaa tappiollisesti.

Koko otteluviikon ajan Makwanista huokui uudenlainen rauhallisuus. Enää ei suunsoitto ollut pääasia, hän keskittyi tällä kertaa olennaiseen.

Jo kauan ennen ottelua Amirkhani hädin tuskin päivitti sosiaalista mediaansa. Tällä kertaa keskityttiin harjoittelemiseen. Se kannatti, sillä voitto oli suvereeni. 

Viimeksi kun Amirkani otteli viime vuoden lokakuussa, tulos oli hirvittävä. Lerone Murphy osui polvellaan Makwanin otsaan ja “sammutti valot” saman tien.

Lauantain ottelu oli päinvastainen edelliseen verrattuna. Nyt Makwan oli kärsivällinen ja odotti vastustajansa liikkeitä, jonka jälkeen ratkaisi ottelun. Selvästi oli edellisestä ottelusta katsottu videonauhoja ja opittu.

 

Jatkuuko UFC-ura?

 

34-vuotias Makwan paljasti ottelun jälkeisessä haastattelussa, että heille on tulossa lapsi. Amirkhani totesi samalla, että intoa ja halua jatkaa kyllä riittää.

Tietenkin jatko vaatii jo voittoja voittojen perään. Yksikin tappio voi tietää ainakin UFC-uran loppumista, kenties myös koko uran loppumista. 

Amikrhani voidaan nähdä yllättävän nopeastikin uudestaan oktagonissa. Makwan ilmoitti olevansa siihen valmis. 

Molemmilla taistelijoilla oli Lontoossa UFC- sopimuksen viimeinen ottelu. Voi olla, että tällä hetkellä Makwanille ollaan tarjoamassa todennäköisemmin uutta sopimusta. Kaikki on kiinni hänestä itsestään. Kun mietitään UFC:n otteluiltoja ja ottelijoita ja sitä, ketkä myyvät ja viihdyttävät, nousee Makwan Amirkhanin nimi varmasti esille.

Lontoon illan pääottelussa  kohtasivat raskaansarjan Venäjän Aleksander Volkov ja Englannin Tom Aspinall. Ottelun vei nimiinsä vahvaa nousua tekevä Aspinall ensimmäisen erän lopetuksella.