Manchester United on tehnyt jatkosopimuksen omalle kasvatilleen kesään 2021 asti.

Manchester Unitedin 24-vuotias hyökkääjä Jesse Lingard on edustanut seuraa 7-vuotiaasta asti. 70 kertaa Unitedin paidassa esiintynyt Lingard ratkaisi Liigacupin voiton Southamptonia vastaan helmikuussa. Tällä kaudella mies on esiintynyt Unitedin paidassa 29 kertaa, ja osunut viidesti.

Lingard tienaa uudella sopimuksella 100 000 puntaa viikossa, joka on euroihin käännettynä noin 115 000 euroa.

Lingardin sopimusta voidaan pitää ylihintaisena. Lingard ei ole varsinaisesti avauskokoonpanon mies. Esimerkiksi Liverpoolin Sadio Manén palkka pyörii brittilähteiden mukaan samoissa hinnoissa. Erona on se, että Mané on tehnyt pelkästään Valioliigassa 13 maalia ja antanut viisi maaliin johtanutta syöttöä.

Veijarimainen Lingard on leppoisella olemuksella ja rentoudellaan päässyt monen United fanin sydämiin. Taidoiltaan ja peliesityksiltään englantilaisnuorukainen ei vielä ole täysin avauskokoonpanon mies. Kokoonpanon rotaatioon Lingard on erinomainen palanen. Kaiken lisäksi vaakakupissa painaa se, että pelaaja on englantilainen ja oman seuran kasvatti.

BBC:n haastattelussa Lingard kertoo Unitedin olevan suuri osa hänen elämää, ja että hän tuntee ylpeyttä aina, kun saa pukea seuran pelipaidan päälleen.

Englannin maajoukkueen paidassa Lingard on esiintynyt toistaiseksi neljästi.

Lähde: BBC.com

Kuva: Oskari Andersson