Kannelmäkeläisessä kerrostaloasunnossa piilottelee pieni kotistudio. Siellä tekee musiikkia 24-vuotias Sanni — taiteilijanimeltään Ukuli.

 

Uraansa aloitteleva räppäri kertoo olleensa nuorempana hevari, ja kuunnelleensa rap-musiikkia salaa. Jossain kasvuvaiheessa kiinnostuksen piilotteleminen kuitenkin loppui ja Sannista kuoriutui intohimoinen rap-diggari. Novellejakin kirjoitelleen naisen mielestä räpissä kiehtoo se, miten isossa osassa musiikkia ovat lyriikat.

”Siinä saa ehkä eniten just leikkiä sanoilla”

Omien sanojensa mukaan ajatus siitä, ettei ole musikaalinen pidätteli lähtemästä tälle tielle jo aikaisemmin. Ääni kellossa muuttui vuonna 2015.

”Tajusin vaan, että mikään ei muuten estä mua tekemästä räppiä. Ihan sama vaikka en päässy musaluokalle”


”Ajattelin että en mä oo musikaalinen, en osaa soittaa klassista pianoa tai mitään”

Biisejä Ukuli tehtailee yhteistyössä poikaystävän kanssa. Lyriikat tulevat omasta kynästä ja biitit on tehnyt avopuoliso.

Kun puhe kääntyy tämänhetkisiin projekteihin, kertoo nuori räppäri niistä innoissaan — työn alla on ensimmäinen EP ja musiikkivideokin on jo kuvattu.

”Oli ihan sikasiistii tehdä töitä oikean kuvaajan kanssa. Siihen [musiikkivideoon] tulee kaikenlaista, efektejä ja semmosta ja käytiin kuvaamassa esimerkiksi yliopiston kemian labrassa, yhdessä autotallissa ja länsimetrossa”

 

Tulevan EP:n kappaleet kertovat vaikeammista aiheista, mutta niistä kirjoittaminen ei ole tuntunut erityisen hankalalta paria kappaletta lukuunottamatta.

”On esimerkiksi yks joka kertoo parisuhdeväkivallasta ja sen mä jätin kesken pitkäksi aikaa kun sen kirjoittaminen alkoi ahdistamaan, mutta nyt mä oon jatkanut sitä ihan hyvillä mielin”

Tulevaisuudessa Ukuli kertoo haluavansa tehdä myös positiivisempiakin kappaleita.

 

Kuvat,  ja teksti: Satu Lehtinen