Bruce Boudreaun joukkue on jälleen ongelmissa NHL:ssä keväällä. Syksyllä meno oli aivan toisenlainen. Kokeneen valmentajan alaisuudessa joukkue oli todella kovassa vedossa ja nappasi voittoja ottelusta toiseen. Kevään tullen meno kuitenkin loppui kuin seinään. Kaava kuulostaa tutulta Boudreaun joukkueille. Tällä kertaa kyseessä on Minnesota Wild.

Minnesota Wild on pitkään ollut NHL:ssä keskitason joukkue. Se ei ole 17 vuoden olemassaolonsa aikana vakava mestariehdokas kertaakaan. Wild hankki täksi kaudeksi Bruce Boudreaun kokeneemman valmentaja toivossa Mike Yeon vaihtelevasti sujuneen valtakauden jälkeen.

Wildin kauden alku oli loistava. Parhaimmillaan joukkue kulki 12 ottelun voittoputkessa ja mikä tärkeintä – se pelasi upeaa lätkää. Hetken Minnesota Wild oli jopa koko liigan paras joukkue.

Sitten tapahtui jotain. Maalihanat tukkeutuivat. Puollustus mureni maalivahti Devan Dubnykin mukana. Plussat muuttuivat miinuksiksi. Maaliskuussa Wild on voittanu 16 ottelusta vain kolme. Tilanne henkilöityy hyvin joukkueen kapteeniin, Mikko koivuun. Suomalaiskapteeni on tehnyt näissä 16 ottelussa vain yhden maalin. Mikäli Minnesotan ylpeys aikoo kamppaila keväällä voitosta on kokeneen 34-vuotiaan sentterin pakko nostaa tasoaan.

Wild on kuitenkin jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, täydellinen katastrofi on siis vältetty. Joukkue on edelleen vain 7 pisteen päässä koko läntisen konferessin piikki paikalta, joten tappioputki ei ole vielä pilannut joukkueen kautta. Kurssin on kuitenkin muututtava ja nopeasti, sillä pudotuspelien alettua kauden aikana kerätyillä pisteillä ei ole enää merkitystä. Kevät on vasta alussa. Toivottavasti se ei vain lopu Wildilla ennen aikojaan.