Koripalloliiga NBA:n yksi huonoimmista joukkueista viime vuosina on ollut Philadelphia 76ers. Philadelphia on voittanut viimeisen neljän kauden aikana yhteensä 70 ottelua. Vertailukohdaksi voisi ottaa vaikka Golden State Warriorsin, joka voitti 73 ottelua vain viime vuonna. Viime kauden joukkue oli pohjanoteeraus voittaen vain kymmenen kohtaamista.

Kauden 2012-2013 jälkeen 76ers myi ja vaihtoi parhaat pelaajansa varauksiin toivoen saavansa tulevaisuuden supertähtiä, jotka voisivat tehdä joskus Philadelphiasta dominoivan joukkueen.

Toistaiseksi tämä suunnitelma ei kuitenkaan ole toiminut. Vuonna 2014 kolmantena varaustilaisuudessa varattu Joel Embiid ei pelannut ainuttakaan ottelua ennen tämän kauden alkua. Tänä vuonna Embiid on pelasi 31 ottelua, mutta loukkaantui jälleen, ja on loppukauden sivussa peleistä. Embiid on toki pelannut kaikissa näissä otteluissa loistavasti, mutta herkkyys loukkaantumiselle on huolestuttavaa.

Tämä suunnitelma varata tulevaisuuden tähtiä kuulostaa periaatteessa hyvältä, mikäli kukaan varatuista pelaajista ei lähde muihin joukkueisiin.

Tässäkin seura on jo epäonnistunut. Tänä vuonna 76ers siirsi heistä kenties lupaavimman, Nerlens Noelin Dallas Mavericksin joukkueeseen. Noelia vastaan 76ers sai konkari Andrew Bogutin, joka on nyt Clevelandissa, sekä Justin Andersonin.

Eivätkä itärannikon seuran ongelmat tähän pääty. Tänä vuonna ensimmäisenä varattu laituri Ben Simmons loukkaantui ennen kauden alkua, eikä ole pelannut edelleenkään ainuttakaan runkosarjapeliä.

Tulevaisuus Philadelphiassa voi olla valoisa, mutta se vaatii paljon tuuria, sillä kukaan ei oikeasti tiedä, kenestä tulee tähtipelaaja. Esimerkiksi Cleveland Cavaliersin vuonna 2013 varaama Anthony Bennett oli suoraan sanoen täysi floppi NBA:ssa.

Toisaalta en tiedä, kuinka monta muuta mahdollisuutta Philadelphialla oikeasti on tällaisessa tilanteessa, jossa seuralla ei ole ketään pelaajaa, joka voisi johtaa joukkuetta voittoihin. 76ersillä nimittäin ei ole saumaa hankkia tämän hetken tähtiä joukkueeseen. Kuka tähtipelaaja haluaisi siirtyä seuraan, joka rypee kausi kauden jälkeen liigan pohjamudissa?

Kenties lupauksien varaaminen ja niiden itse kehittäminen on kuitenkin tällä hetkellä Philadelphian paras vaihtoehto. Seura on kaivanut itselleen kuopan, josta on nyt kiivettävä itse myös takaisin ylös.