Muistatteko ne päivät, jolloin nuori irlantilainen vapaaottelija teki debyyttiään vapaaottelun suurorganisaatioon UFC:hen ja oli innoissaan 60 tuhannen euron tyrmäysbonuksesta? Ne päivät ovat kaukana menneisyydessä.

Järjetöntä suosiota kerännyt ja vapaaottelu-uraansa menestyksekkäästi raivannut Conor McGregor nauttii tällä hetkellä uransa huippuhetkistä. “The Notorious”  lempinimeä totteleva mies on hävinnyt vain yhden UFC-ottelun uransa aikana.

Kun McGregor tyrmäsi Eddie Alvarezin kaikkien aikojen suurimmassa UFC 205  tapahtumassa ja teki historiaa pitäen hallussaan kahta eri painoluokan mestaruusvyötä samanaikaisesti, on hän silti siirtänyt katseensa vielä suurempiin asioihin. Hän nimittäin haluaa osaomistusta UFC:stä, ja hänen jatkamisensa siellä on epävarmaa.

Henkilökohtaisesti olen aina ollut suuri Conor-fani. Kuitenkin kuultuani hänen suunnitelmistaan osaomistuksesta hämmennyin ja ajatukseni olivat ristiriitaisia. Eikö maine, raha ja kunnia riitä hänelle? Conorilla on vielä pitkä matka kaikkien aikojen parhaitten joukkoon, ja erittäin nälkäisiä sekä kyvykkäitä vastustajia haluaa palan menestystä ja Conorin mestaruusvyön.

Mielestäni McGregorin pitäisi muistaa, että UFC teki hänestä sen, mikä hän nyt on. UFC antoi hänelle kaikki avaimet toteuttaa unelmaansa  ja ainutkertaisen tilaisuuden olla lajin huipulla, minkä hän on saavuttanut ainakin omien sanojensa mukaan.

Conor ei ole kuitenkaan vielä puolustanut kertaakaan mestaruusvyötään missään painoluokassa, joten huipusta ei voida vielä mielestäni puhua. Mitä tulee UFC:n nostamiseen maailmankartalle ja isoimpien tilipussien nostamiseen, siinä Conor on kyllä jo pioneeri.

Mutta miksi lopettaa tähän? Eläkkeelle jäämisestä ei toki vielä puhuta, mutta paljon huhuja siirtymisestä esimerkiksi showpainiin WWE:hen, näyttelijän uralle tai pitkälle tauolle on ollut jo ilmassa. Tämän kaiken lisäksi Conor ilmoitti saavansa lapsen alkuvuodesta, minkä takia jää tauolle ja myöhemmin katsoo asioita uudestaan.

Tauon McGregor on ansainnut, sillä hän on ollut yksi aktiivisimmista ottelijoista koko UFC:n kokoonpanossa. McGregor hankki nyrkkeilylisenssin hetki tauolle jäämisen jälkeen, joka voi kieliä huhutusta nyrkkeilyottelusta eläkkeelle jäänyttä Floyd Mayweatheria vastaan. Sellaisen rahaottelun jälkeen on vaikea kuvitella McGregorin enää palaavan vapaaottelukehään.

Marraskuussa 2013 UFC:n yksi kaikkien aikojen parhaista ottelijoista, Georges St-Pierre päätti jäädä tauolle kukistettuaan niukasti Johny Hendricksin. Hän ei ole vieläkään palannut takaisin kehään, vaikka paluuta on huhuiltu vuosia. Täytyy vain toivoa, että 28-vuotias irlantilainen jatkaisi UFC-uraansa vielä ensi vuoden puolella.

Conorin vasen käsi on tällä hetkellä vaarallisin ase koko UFC:ssa. Vaikka hän menettikin höyhensarjan vyönsä UFC:n päätöksestä, on hänelle silti paljon potentiaalisia otteluita tiedossa. 24-0- tilastoilla jylläävä Khabib Nurmagomedov ja yhdeksän ottelun voittoputkea kantava Tony Ferguson olisivat mahdolliset vastustajat. Myös kolmas ottelu Nate Diazia vastaan on mahdollinen.

Jää nähtäväksi, minkälaisen suunnan McGregorin ura ottaa ensi vuoden puolella. Vaikka hän ei olisi kehässä, on media silti hänen perässään ja nimi otsikoissa. Se kertoo vain sen, kuinka menestynyt Conor McGregor on.