Tuleva F1-kausi tulee olemaan mielenkiintoinen kaikkineen kuljettaja ja moottori vaihdoksien myötä.

Kimi Räikkönen siirtyy Charles Leclercin edestä Ferrarilta takaisin Sauberille. Tämä tuo pelkästään kivan lisämausteen suomalaisille lajin seuraajille. Sauber tulee todennäköisesti haastamaan vähintään Haasin ja Force indiansin. Sauberilla on myös mahdollisuus haastaa Red Bull, sillä itävaltalaistalli vaihtaa Renaultin moottorin Hondaan, jota Toro-Rosso ja Mclaren käyttivät päättyneellä kaudella vaihtelevin suorituksin. Sauber puolestaan käyttää Ferrarin moottoria.

Myös Renault saattaa yllättää ja nousta Red Bullin ohi sillä tehdastalli keskittyi päättyneellä kaudella vain ja ainoastaan ensi kauden auton kehitykseen ja ajoi vanhoilla moottoripäivityksillä kauden loppuun valiten luotettavuuden tehojen sijaan. Ranskalais talli myös panosti ensikauden kuljettajiin sillä potentiaalinen maailmanmestari Daniel Ricciardo siirtyy Renaultin palvelukseen ensi kaudeksi huimalla 30 miljoonan kausiansiolla.

Nähtäväksi jää miten Red Bullin ja Hondan yhteistyö lähtee käyntiin. Moni varmasti uskoo Red Bullin floppaavan ensi kaudella sillä Mclarenin ja Hondan yhteistyö ei ole ottanut tuulta purjeisiin. Tähän voi kuitenkin olla syynä Mclarenin asenne japanilaismoottorin valmistajaa kohtaan sillä, heidän näkemyksensä asiaan on “auto on loistava, mutta moottori on aivan paska”. Tämä ei yhteistyötä ainakaan edistä tunnollisten japanilaisten kanssa, jotka ovat tottuneet rakentavaan palautteeseen ja kokevat kiukuttelun iskuksi vasten kasvoja.

Toro Rosson ja Hondan yhteistyö taas lupaa hyvää Red Bullille sillä heidän välisessä yhteistyössä molemmat keskittyivät auton kehittämiseen eikä itsensä puolustamiseen ja tämä tuotti tulosta molemmille osapuolille.  

Mercedes ja Ferrari varmasti tulevat jälleen taistelemaan valmistajien maailmanmestaruudesta. Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel ovat jälleen ennakkosuosikit maailmanmestariksi ensi kaudeksi.

 

Toimittaja: Olli Hietanen

Artikkelikuva Risto Vilkuna