Taas kerran on se aika vuodesta NFL:ssä, kun pelaajat vaihtavat seuroja vapaiden agenttien markkinoilla. Tänä vuonna tosin pelaajat eivät ole ainoita, jotka vaihtavat maisemaa. Rapakon takaa kuuluu taas surullisia uutisia, kun fanien rakastama Oakland Raiders siirtyy Las Vegasiin.

Las Vegasiin siirtyminen on tällä hetkellä Amerikassa kuuma juttu, sekä NHL, että NFL ovat molemmat siirtämässä joukkuetta Las Vegasiin. NHL perustaa Vegasiin täysin uuden joukkueen, Vegas Golden Knightsin.

Vegasiin urheilujoukkueen siirtäminen kuulostaa oudolta, mutta ilmeisesti joukkueiden uskotaan pärjäävän kaupungissa, jossa ei perinteisesti ole ollut minkäänlaista urheiluperintöä.

Tapaus Oakland Raiders on hyvin surullinen esimerkki Amerikkalaisesta franchise-kulttuurista, jonka tarkoituksena ei edes ole vaalia urheiluperinnettä tai fanien rakkautta. Tarkoitus on tehdä omistajalle ja liigalle mahdollisimman paljon rahaa. Samanlaisia siirtymiä on nähty viimeaikoina surullisen paljon. San Diego Chargers siirtyy Inglewoodiin, Los Angelesiin. Surullista tästä tekee sen, että Chargers siirtyy alueelle, josta Raiders aikoinaan Oaklandiin siirtyi. Joten eikö olisi ollut fiksumpaa siirtää Chargers Las Vegasiin ja Raiders takaisin Los Angelesiin?

Inhottavammaksi Raidersin siirtymän Las Vegasiin tekee se, että joukkue ei siirry välittömästi. Las Vegasiin pitää ensin rakentaa uusi areena, jonka on arvioitu olevan valmis vasta vuonna 2019. Tämä tarkoittaa Oaklandin faneille vähintään kahta jäähyväiskautta joukkueen kanssa, joka on juuri alkanut saamaan rosteria sellaiseen iskuun, jolla on mahdollista päästä pudotuspeleihin taistelemaan legendaarisesta Lombardi-trophystä. Faneille pahimmassa mahdollisessa tilanteessa Raiders siirtyy Las Vegasiin juuri silloin, kun joukkueella on parhaat mahdollisuudet taistella Super Bowl-voitosta.

Las Vegasiin siirtymisen takana on Raidersin omistaja Mark Davisin epäonnistuneet yritykset saada Oaklandin kaupungilta rahoitus uuteen stadiumiin. Oakland pelaa tällä hetkellä vuonna 1966 rakennetulla Oakland-Alameda County Coloseumilla, joka yksi NFL:än huonokuntoisimmista stadiumeista. Alunperin stadium oli rakennettu sekä baseballin, että amerikkalaisen jalkapallon pelaamiseen ja onkin viimeinen käytössä oleva näiden kahden lajin pelaamiseen tarkoitettu stadium.  Las Vegasin kaupungilta Davis sai varmistettua 750 miljoonan dollarin rahoituksen uuteen stadiumiin, jonka kustannusarvio on 1.7 miljardia dollaria.

Miten siirto tulee onnistumaan sitä ei kukaan tiedä. Yksi asia on kuitenkin varma, kun Raiders siirtyy Vegasiin eivät fanit tule Oaklandista perässä. Siirtyminen on totaalinen pyllistys uskollisille Raider-faneille, jotka ovat kannattaneet joukkuetta 14 surkean ja pudotuspelivapaan vuoden aikana.

Lähteet: NFL.com, Raiders.com