Olympialaiset ovat urheilutapahtuma, jossa on mukana joka lajin kaikki parhaat urheilijat.
Miksi näin ei olisi myös jääkiekossa?
NHL:n isot pamput ovat päättäneet, että pelaajia ei päästetä edustamaan omaa maataan. Syynä tähän ovat ennen kaikkea pelaajien korkeat vakuutusmaksut. NHL-komissaari Gary Bettman kertoi Reutersin urheilubisnesseminaarissa, että edes keskusteluyhteyttä ei ole olemassa NHLPA:n, eli pelaajayhdistyksen kanssa.

Pelaajat itse ovat yksi toisensa jälkeen ilmaisseet halukkuutensa pelata olympialaisissa. Boston Bruinsin slovakialaispuolustaja Zdeno Chara kommentoi aiemmin tällä viikolla, että kaikkien osapuolten olisi istuttava samaan pöytään ja löydettävä ratkaisu. Washington Capitalsin supertähti Aleksander Ovetshkin sanoi, että aikoo pukea Venäjän pelipaidan joka tapauksessa Pyeongchangissa 2018.

Pelaajien mielipiteet ovat täysin ymmärrettäviä. Vaikka vakuutusmaksut ovat suuria, yhteensä noin 10 miljoona euroa, ei sen pitäisi olla este pelaajien osallistumiselle.

– Haluan muistuttaa kaikkia, että Kansainvälinen olympiakomitea ja Kansainvälinen jääkiekkoliitto ovat maksaneet viisiin viimeisiin olympialaisiin osallistuneitten NHL-pelaajien kustannukset, ja nuo kustannukset ovat olleet vähintäänkin huomattavat, sanoi komissaari Bettman NHL:n nettisivuilla NHL:com:issa

Olisi enemmän kuin surullista nähdä MM-kisojen vakiokasvot pelaamassa olympialaisissa.  Yhtään väheksymättä muita sarjoja ja pelaajia, mutta näin isoon urheilutapahtumaan olisi saatava jääkiekon eliitti paikalle.

Kuva: Elias Lahtinen