Tämän illan Mestarien liigan kierros tarjoaa kaksi herkkupalaa.

Illan otteluparit ovat Arsenal – Bayern München, sekä Napoli – Real Madrid.

Arsenal lähtee illan kamppailuun 1-5 -vierastappio niskassaan. Bayernin hyökkäys oli armoton kotonaan toissaviikolla, ja tulokset näkyivät tulostaululla. Arsenal on voittanut viimeisistä viidestä ottelustaan vain kaksi, ja Arsene Wengerin luotsaamat tykkimiehet ovatkin olleet otsikoissa muidenkin syiden kuin huonojen otteiden takia.

Arsenalin ykköstykin Alexis Sanchezin on huhuiltu jättävän lonotoolaisseuran kesän siirtoikkunan aikana ja ainakin Atletico Madrid, sekä Sevilla ovat ilmaisseet kiinnostuksensa 28-vuotiaasta maalitykistä.  

Toinen siirtohuhuissa liikkunut nimi, on Arsenalin kakkosmaalivahti David Ospina. Kolumbian maajoukkuevahti on ilmaissut tyytymättömyytensä pieneen rooliin Peter Cechin kakkosmaalivahtina, ja haluaakin lähteä hakemaan lisää peliaikaa muualta. Ospinan lähtö voi olla Arsenalille paha paikka. Cech on jo 35-vuotias, ja hän tuskin vartioi Arsenalin maalia enää kovin pitkään.

Bayern München lähtee illan otteluun täysin erilaisesta tilanteesta kuin Arsenal. Bayern on viimeisestä viidestä ottelusta voittanut neljä, ja viides ottelu on päättynyt tasapeliin. Bayern lähtee otteluun varmasti pahat mielessään.

Illan toinen kamppailupari on Napoli ja Real Madrid. Napolin historiaa tarkastellessa, ei illan kamppailu kovin hyvältä näytä. Napoli on pudonnut mestarien liigan jatkopeleistä 4 kertaa putkeen, kun joukkue on hävinnyt ensimmäisen osaottelun.

Napolin valmentaja Maurizio Sarri on sanonut joukkueellansa olevan ‘’3%’’ mahdollisuus voittaa Real kotonaan.

‘’Se on meille melkein mahdoton ottelu voittaa, koska he tekevät maaleja koko ajan.’’ kommentoi napolilaisluotsi.

Real Madrid on voittanut 11 viimeistä otteluaan Mestarien liigassa, ja lähteekin illan matsiin ennakkosuosikkina. Ottelusta sivussa on ranskalaistoppari Raphaël Varane.  Sairastuvalta on myös tullut hyviä uutisia, Cristiano Ronaldo on taas pelikunnossa. Myös pelikieltonsa kärsinyt Gareth Bale on mukana Realin kokoonpanossa.

Illan molemmat ottelut alkavat klo. 21.45 Suomen aikaa, YLE esittää Napolin ja Real Madridin välisen kamppailun.

 

Lähteet: Valioliiga.com, BBC Sport.

Kuva: Tua Sinkkilä