Mock Draftini eli NFL varaustilaisuus ennusteeni osa 2. Ykkösosa luettavissa täällä.

 

 1. Cincinnati Bengals

Kausi 2016-17: 6-9-1

Suurimmat tarpeet: OL, LB, Pass rusher

 • Bengalsin kausi oli monille suuri pettymys. Toissakaudella pudotuspeleihin asti marssineet bengalintiikerit olivat kuin varjo itsestään ja tämä näkyi kentällä. Lupaava pelinrakentaja Andy Dalton ei ollut läheskään omalla tasollaan, tämä tosin johtui huonosti pelanneesta hyökkäyksen linjasta. Myös puolustus vuoti pahasti ja puolustuksen parantaminen on tärkeää Bengalsille. 

Varaus: Derek Barnett, 191 cm, 117 kg, Tennessee, DL

Barnettin varaus toisi Bengalsille lisää paineistusvoimaa puolustukseen. Nopea ja vahva pass rusher, jonka viimeinen kausi collegessa tuotti 18 takalausta menetyksin ja 12 säkitystä. Energinen pelaaja joka tuo uhkaa vastustajan pelinrakentajille.

10.Buffalo Bills

Kausi 2016-17: 7-9

Suurimmat tarpeet: DB, WR, OL

 • Pro Bowl kulmapuolustaja Stephon Gilmoren lähtö New England Patriotsiin kääntää varmasti Billsin katseen hyvän kulmapuolustajan varaamiseen. Myös kakkoslaitahyökkääjän löytäminen Sammy Watkinsin rinnalle on tärkeää Buffalolle. Hyökkäyksen linjan vahvistaminen olisi myös tärkeää.

Varaus: Corey Davis, 191 cm, 97 kg, Western Michigan, WR

Davisin varaus voisi olla yllätys veto Billsin johtoportaalta. Laitahyökkääjä ei ole välttämättä Buffalon hankintalistan kärjessä, mutta Davisin kohdalla Bills saattaa yllättää kaikki asiantuntijat. Isokokoinen laitahyökkääjä otti viimeisellä collegekaudellaan 97 koppia, 1500 yardin edestä ja teki 19 touchdownia.

 1. New Orleans Saints

Kausi 2016-17: 7-9

Suurimmat tarpeet: DB, LB, WR

 • Ykköslaitahyökkääjä Brandin Cooksin treidaaminen New Englandiin saa Saintsin varmasti harkitsemaan laitahyökkääjän varaamista. Myös takakentän vahvistaminen osaavalla kulmapuolustajalla tai takamiehellä on iso prioriteetti. Pelinrakentaja Drew Breesille olisi myös fiksua varata pelinrakentaja manttelinperijäksi.

Varaus: Jamaal Adams, 183 cm, 97 kg, LSU, S

Entisen NFL keskushyökkääjä George Adamsin poika on kasvanut amerikkalaisen jalkapallon parissa koko ikänsä. Takakentän ehdoton valtias, jonka pelinlukutaito, sekä mies- ja aluepuolustustaidot ovat vertaansa vailla. Adamsin putoaminen yhdenneksitoista olisi kaikille yllätys. Tulee olemaan tärkeä palanen NFL tasolla missä vain joukkueessa.

 1. Cleveland Browns (Treidattu Philadelphia Eaglesistä)

Kausi 2016-17: 1-15

Suurimmat tarpeet: QB, DB, Pass rusher

 • Browns hyvin suurella todennäköisyydella varaa Myles Garrettin ykkösvarauksellaan ja käyttää kahdennentoista varauksensa pelinrakentajaan. Browns saattaa harkita myös takakentän pelaajan varaamista.

Varaus: Mitchell Trubisky, 188 cm, 101 kg, North Carolina, QB

Mielenkiintoinen pelinrakentaja, jonka aseisiin kuuluu nopeat jalat, sekä vahva heittokäsi. Pelannut vain yhden kauden aloittavana pelinrakentajana collegessa. Pelikokemuksen puute onkin saanut asiantuntijat varovaiseksi. Oli kolmantena parhaan college-pelaajan Heisman-trophy äänestyksessä. 30 touchdownia ja 6 syötönkatkoa eivät kuullosta paljolta, mutta lupaava pelinrakentaja tuo sekä juoksu, että heittouhkaa. Isolla todennäköisyydellä ei ole aivan valmis NFL:ään, mutta muutaman vuoden päästä Trubisky voi olla yksi parhaista pelinrakentajista koko liigassa.

 1. Arizona Cardinals

Kausi 2016-17: 7-8-1

Suurimmat tarpeet: ILB, QB, DB

 • Cardinalsin mollivoittoisen kauden takana oli pelinrakentaja Carson Palmerin huono vire koko kauden ajan. Uuden pelinrakentajan varaaminen voisi olla ratkaisu ongelmiin, mutta uskon että Cardinals kuitenkin käyttää varauksensa puolustuksen aukkojen tukkimiseen.

Varaus: Reuben Foster, 185 cm, 101 kg, Alabama, LB

Fosterin nousu yhdeksi koko varaustilaisuuden parhaaksi tukimieheksi alkoi jo viimekauden alussa, kun hän pudotti turhaa painoa lähes kymmenen kiloa. Painonpudotus teki hänestä nopeamman ja ketterämmän. Agressiivinen ja hyvillä vaistoillaan pelaaja tukimies olisi Cardinalsin puolustukselle iso palanen ja auttaisi Cardinalsia nousemaan takaisin NFL:än eliittiin.

 1. Philadelphia Eagles

Kausi 2016-17: 7-9

Suurimmat tarpeet: CB, RB, DL

 • Eaglesin kausi tulokaspelinrakentaja Carson Wentzin johdossa ei ollut todellakaan huono ja Wentz on varmasti suurin palanen Eaglesin tulevaisuutta. Seuraavana siirtona Eaglesin johtoportaalle tulisi olla puolustuksen vahvistaminen. Eagles tarvitsisi myös myös loukkaantumisherkän Ryan Matthewsin seuraksi nuoren keskushyökkääjän.

Varaus: Dalvin Cook, 178 cm, 95 kg, Florida State, RB

Cookin varaus toisi Philadelphian hyökkäykseen enemmän aseita. Cookin varaavan joukkueen tulisi olla varuillaan hänen loukkaantumishistoriastaan. Pienikokoisella keskushyökkääjällä on ollut terveyshuolia koko college-uransa aikana, merkittävimpänä mainittakoon hänen kolme(!) olkapääleikkaustaan ja ongelmat akillejänteen kanssa. Cookin varaava joukkue joutuu käyttämään häntä säästellen, mutta ollessaan terveenä on Cook ehdoton ykkös-ase juoksupainotteisessa hyökkäyksessä.

 1. Indianapolis Colts

Kausi 2016-17: 8-8

Suurimmat tarpeet: OL, DL, RB

 • Indianapolisin isoin kompastuskivi oli viimekaudella sekä hyökkäyksen, että puolustuksen linja. GM Chris Ballard on ilmaissut, että Colts lähtee vahvistamaan tämän vuoden varaustilaisuudessa molepia linjoja. Myös keskushyökkääjän löytäminen ikääntyvän Frank Goren tilalle olisi järkevää.

Varaus: Ryan Ramczyk, 198 cm, 141 kg, Wisconsin, OL

Wisconsin oma kasvatti on ehdottomasti koko vuoden 2017 varaustilaisuuden paras hyökkäyksen linjan lupaus. Järjettömän kokoinen Ramczyk pystyy koollaan blokkaamaan puolustuksen yritykset paineistaa pelinrakentajaa ja avaamaan juoksutilaa keskushyökkääjille.

 1. Baltimore Ravens

Kausi 2016-17: 8-8

Suurimmat tarpeet: OLB, WR, CB

 • Ravensin puolustus tarvitsisi nopean pass rusherin, joka paineistaisi vastustajien pelinrakentajaa. Ravensin veteraani laitahyökkääjä Steve Smith sr. jäi eläkkeelle viimekauden lopussa ja syvyys laitahyökkääjien osalta ei ole Ravensin vahvuus. Myös hyvän kulmapuolustajan löytäminen olisi tärkeää.

Varaus: John Ross, 180 cm, 86 kg, Washington, WR

Kuntotestien kovin yllättäjä paukutti 40-jaardin sprintissä kaikkien aikojen nopeimman ajan 4.22 sekuntia. Tuulennopea laitahyökkääjä tuo syvyys uhkaa Ravensin heittopeliin ja hyvästä heittokädestään tunnettu pelinrakentaja Joe Flacco olisi varmasti tyytyväinen Rossin varaamiseen. Ross nousi tähdeksi viimekaudella otettuaan 81 kiinniottoa keräten 1150 jaardia ja 17 touchdownia.

Osa 3 Mock Draftista julkaistaan myöhemmin iltapäivällä.

Lähteet espn.com, NFL.com

Kuva: Julia Siven