Viimeinen osa NFL varausennustuksestani. Aiemmat osat luettavissa alempaa löytyvistä linkeistä.

Osa 1

Osa 2

Osa 3

 1. Houston Texans

Kausi 2016-17: 9-7

Suurimmat tarpeet: QB, OL, LB

 • Texansin suurin tarve löytyy pelirakentajien osalta. Tom Savage ei missään nimessä ole huipputasoa, joten Texansin pitäisi ehdottomasti harkita pelinrakentajan varaamista. Joukkueen puolustus on kovatasoinen, vaikka Pro Bowl-kulmapuolustaja A.J Bouye siirtyikin Jacksonville Jaguarsiin. J.J Wattin johtama puolustus tulee tekemään tuhojaan myös tulevalla kaudella. 

Varaus: Deshaun Watson, 188 cm, 100 kg, Clemson, QB

Watson johti Clemsonin ensimmäiseen National Championship-mestaruuteen yli kolmeenkymmeneen vuoteen. Kaksinkertainen Heisman trophy-finalisti on varmasti kuumaa valuutaa varaustilaisuudessa, ja suurin kysymys onkin varataanko hänet aikaisemmin. Jos Watson on saatavilla vielä ensimmäisen kierroksen lopussa tulee hänen tuleva osoitteensa suurella todennäköisyydellä olemaan Houston. Watson tuo hyvällä heittokädellään ja vikkelillä jaloillaan uhkaa jokaisessa hyökkäyksessä, jota komentaa.

 1. Seattle Seahawks

Kausi 2016-17: 10-5-1

Suurimmat tarpeet: OL, DL, CB

 • Seahawks voitti heikohkon NFC:n läntisen divisioonan helposti, kun pahin kilpakumppani Arizona Cardinals konttasi pahasti edelliskaudella. Seahawksin puolustus on edelleen yksi liigan parhaista ja tämä kääntääkin katseen hyökkäyksen parantamiseen. Hyökkäyksen linjan vahvistaminen olisikin fiksua.

Varaus: Garrett Bolles, 196 cm, 135 kg, Utah, OL

Jokaisen vuoden varautilaisuudesta löytyy aina muutama tulokas, joilla on ollut ongelmia menneisyydessä. Bollesin teini-ikä oli täynnä ongelmia, mutta kovalla työnteolla ja harjoittelulla entinen ongelmanuori nousi yhdeksi parhaimmista hyökkäyksen linjan tulokkaista. Vasemmalla puolella hyökkäyksen linjaa pelaava järkäle olisi hyvä valinta lievittämään pelinrakentaja Russell Wilsoniin viimekaudella kohdistunutta painetta.

 1. Kansas City Chiefs

Kausi 2016-17: 12-4

Suurimmat tarpeet: WR, DL, CB

 • Toisella kierroksella pudotuspeleissä pudonneen Chiefsin suurin ongelma ei todellakaan ole puolustus. Hyökkäyksessä sensijaan olisi paljon parannettavaa. Pelinrakentaja Alex Smithillä on paha tapa jäätyä pudotuspeleissä, mutta hänen korvaaminen ei ole mielestäni vielä ajankohtaista. Ykköslaitahyökkääjän löytäminen olisi mielestäni tärkeämpää.

Varaus: Christian McCaffrey, 180 cm, 92 kg, Stanford, RB

Chiefs pamauttaa ykköskierroksen kovimman yllätyksen ja varaa Stanfordista lupaavan keskushyökkääjän. McCafferyn 1639 juoksu jaardia ovat kenelle vain keskushyökkääjälle kovat lukemat. Chiefsillä on jo lupaava Charcandrick West, mutta Chiefsin valmentaja Andy Reid saattaa silti harkita keskushyökkääjän varaamista.

 1. Dallas Cowboys

Kausi 2016-17: 13-3

Suurimmat tarpeet: DB, DL, TE

 • Cowboysin vahva kausi saattoi tulla monelle yllätyksenä. Tulokaspelinrakentaja Dak Prescott ja tulokaskeskushyökkääjä Ezekiell Elliott dominoivat vastustajien puolustuksia ja molemmat saivat ansaitusti ensimmäisellä kaudella kutsun Pro Bowliin. Päävalmentaja Jason Garrettin pitäisikin kääntää päänsä puolustuksen suuntaan ja vahvistaa heikentynyttä takakenttää.

Varaus: Tre’Davious White, 180 cm, 87 kg, LSU, CB

White olisi täydellinen palanen Dallasin heikentyneelle takakentälle. LSU on perinteisesti tuottanut kovatasoisia takakentän pelaajia NFL:ään ja White ei tee tässä poikkeusta. Dallasilla käy onni jos White valahtaa varaustilaisuuden loppuun.

 1. Green Bay Packers

Kausi 2016-17: 10-6

Suurimmat tarpeet: CB, RB, Pass rusher

 • Packersin viimekausi loppui pudotuspelitappioon toisella kierroksella Atlanta Falconsille. Voisi sanoa, että Green Bay sai vastaansa juuri pahimman mahdollisen vastustajan. Green Bayta koko kauden vaivannut vuotava takakenttä sai vastaansa liigan parhaan heittohyökkäyksen ja lopputulos oli ruma 21-44 tappio Atlantalle. Myös juoksupeliin uuden palasen löytäminen olisi tärkeää.

Varaus: Gareon Conley, 183 cm, 88kg, Ohio State, CB

Viimeisen kahden kauden aikana Conley on ollut aloituskokoonpanossa jokaisessa ottelussa Ohio Staten takakentällä. Paljon pelikokemusta saanut kulmapuolustaja olisi hyvä lisä Packersin takakentälle.

 1. Pittsburgh Steelers

Kausi 2016-17: 11-5

Suurimmat tarpeet: ILB, OLB, WR

 • Yksi viime kauden kovimmista mestarisuosikeista sai taas kerran vastaansa New England Patriotsin ja ottelu oli varmasti jokaiselle Steelers kannattajalle tuskaa. Patriotsin hyökkäys dominoi Steelersin puolustusta ja tuloksena 17-36 tappio tulevalle mestarille. Pittsburghin tukimies-osasto kaipaisi kovasti uusia miehiä antamaan painetta vastustajan pelinrakentajalle. Myös tähtilaitahyökkääjä Antonio Brownille olisi fiksua hankkia kakkosmies.

Varaus: Zach Cunningham, 193 cm, 104 kg, Vanderbilt, LB

Cunnigham johti Vanderbiltin puolustusta 124 taklauksellaan ja oli puolustuksen ehdoton johtaja.  Cunnighamin varaaminen olisi Steelersiltä fiksu liike puolustuksen vahvistamiseksi.

 1. Atlanta Falcons

Kausi 2016-17: 11-5

Suurimmat tarpeet: OL, DL

 • Kuka olisi uskonut kauden alussa, että Atlanta pelaisi Super Bowlissa? Ei kovinkaan moni. Falcons kuitenkin hävisi surullisen kuuluisan ottelun jatkoajalla New England Patriotsille. Falconsin joukkue tarvitsisi oikealle puolelle hyökkäyksen linjaa uuden miehen, myös puolustuksen linjaan olisi saatava vahvistuksia. Nämä pelipaikat kuntoon saatuaan on Falcons ensikaudella yksi mestarisuosikkeja.

Varaus: Malik McDowell, 198 cm, 134 kg, Michigan State, DL

Vaikka Falcons vahvisti puolustuksen linjaa Pro Bowl-linjamies Dontari Poella on hänen sopimuksensa yksivuotinen ja uuden sopimuksen sorvaaminen ensikaudeksi voi olla vaikeaa. McDowell on täydellinen tulevaisuuden varasuunnitelma, jos Poen kanssa ei saada sopimusta aikaiseksi.

 1. New Orleans Saints (Treidattu New England Patriotsista)

Kausi 2016-17: 7-9

Suurimmat tarpeet: DB, LB, WR

 • Jos Saints varaa takamies Jamaal Adamsin yhdennellätoista varauksellaan on hyvin todennäköistä, että päävalmentaja Sean Peyton kääntää katseensa laitahyökkääjän hankintaan. Tämän vuoden varaustilaisuus ei ole laitahyökkääjien osalta kovin syvä, mutta taitavia pelaajia löytyy tältäkin pelipaikalta. Saattaa olla, että Peyton harkitsee myös pelinrakentajan varaamista konkari Drew Breesin oppipojaksi.

Varaus: Patrick Mahomes, 188 cm, 102 kg, Texas Tech, QB

Mahomes on muutaman kykyjenetsijän mukaan parempi, kuin paljon suitsutusta saaneet Deshaun Watson ja Mitchell Trubisky. Mahomesin viimekauden tilastot: 5052 heittojaardia, 41 touchdownia ja 10 syötönkatkoa ovat erinomaiset luvut missä vain collegejoukkueessa. Mahomes ei ole samanlainen juoksu-uhka kuin edellämainitut pelinrakentajat, vaan on perinteisempi heittävä pelinrakentaja. Hänen heittonsa vauhti mitattiin kuntotesteissä ja tulokseksi saatiin 97 km/h. Tällä tuloksella hän jakaa kaikkien aikojen kovimman mitatun heiton ennätyksen Logan Thomasin, sekä Bryan Bennettin kanssa. Mielenkiintoinen pelaaja, jolla on kaikki mahdollisuudet kehittyä yhdeksi NFL:än parhaaksi pelinrakentajaksi.

Lähteet: NFL.com, ESPN.com, Ourlads.com

Kuva: Julia Siven