Mock Draftilla tarkoitetaan omia arvioita ja veikkauksia varaustilaisuuden mahdollisista varauksista. Vuoden 2017 NFL-draft on harvinaisen syvä puolustajien osalta. Draftissa on huono syvyys pelinrakentajien osalta, joka pakottaa joukkueet jotka hakevat itselleen pelinrakentajaa harkitsemaan varauksiaan. Tässä oma Mock Draftini vuoden 2017 NFL varaustilaisuudesta.

 1.  Cleveland Browns

Kausi 2016-17: 1-15

Suurimmat tarpeet: Pelinrakentaja (QB), Takapuolustaja (DB ja CB), Nopea puolustuksen tukimies (Pass rusher)

 • Clevelandin kausi oli täydellinen katastrofi. Kukaan tuskin odotti paljoa, mutta Cleveland oli paljon huonompi kuin kukaan osasi odottaa. Clevelandin ainoa voitto tuli San Diego Chargersista, kun Chargers potkaisi ohi pelin voittavan kenttäpotkumaalin. Cleveland treidasi viimevuonna varaustilaisuuden toisen varausvuoron Philadephia Eaglesille, joka varasi Carson Wentzin. Sopivan takapuolustajan löytäminen tämän vuoden varaustilaisuudesta ei tule olemaan vaikeaa. Paljon vaikeampaa tulee olemaan pelinrakentajan varaaminen, johon Cleveland todennäköisesti käyttää 12:sta varausvuoronsa.

Varaus: Myles Garrett, 193cm, 123 kg,  Texas A&M, Puolustuksen linjamies (DL), Pass rusher

Cleveland tulee käyttämään ykkösvarauksensa Draftin parhaimpaan pelaajaan. Garrett dominoi Collegessa nopeudellaan ja peliälyllään, joka on harvinaisen hyvä puolustuksen linjamiehelle. Ensimmäisen vuoden pelaaja kirjautti kolmessatoista ottelussa 11.5 säkitystä, 19.5 taklausta jaardi menetyksillä sekä 5 pakotettua rähmäystä. Hänen kuntotestinsä (Combine) tulokset varmistavat hänen ykkösvarauksena.

 1. San Francisco 49ers

Kausi 2016-17: 2-14

Suurimmat tarpeet: QB, Ulompi puolustuksen tukimies (OLB), Hyökkäyksen linjamies (OL)

 • San Franciscon kausi oli täynnä kiistanalaisuuksia. Pelinrakentaja Colin Kaepernickin kansallilaulukohusta puhuttiin koko kausi, eikä pelinrakentaja saanut medialta hetken rauhaa. Tämä näkyi myös kentän puolella ja Kaepernick pelasi erittäin huonon kauden. Kaepernick ei ollut kuitenkaan ainoa syy San Franciscon huonoon kauteen, hyökkäyksen linja murtui liian useasti eikä puolustus pitänyt vastustajia kurissa. Ainoastaan keskushyökkääjä Carlos Hyde saa puhtaat paperit pelistään viimekaudella.

Varaus: Solomon Thomas, 191cm, 124 kg, Stanford, DL

Vaikka puolustuksen linja ei ole San Fraciscon isoin huolenaihe, tulee 49ers todennäköisesti käyttämään kakkosvarauksensa Thomasiin. Hän ei ole aivan yhtä sähköinen pelaaja kuin todennäköinen ykkösvaraus Garrett, mutta hän on parempi pysäyttämään keskushyökkääjien juoksuja. Isoin kysymys tulee olemaan onko Thomas tarpeeksi nopea, jotta häntä voitaisiin hyödyntää vastustajan hyökkäyksen linjan sivustan paineistamiseen.

 1. Chicago Bears

Kausi 2016-17: 3-13

Suurimmat tarpeet: CB (Kulmapuolustaja) Takamies (S), OL, Sisempi laitahyökkääjä (TE)

 • Chicagon suurimpiin tarpeisiin kuului ennen vapaiden pelaajien markkinoiden aukeamista hankkia korvaaja sopimuksestansa vapautetulle pelinrakentajalle Jay Cutlerille. Chicago kuitenkin hankki pelinrakentaja Mike Glennonin. Glennonin hankinta suurella todennäköisyydellä kääntää Chicagon katseen muihin pelipaikkoihin. Suurin tarve tulee olemaan pahasti vuotavan puolustuksen aukkojen paikkaaminen.

Varaus: Malik Hooker, 185 cm, 93 kg, Ohio State, S

Hooker olisi voinut valita lajikseen myös koripallon, jota pelasi High School aikoinaan, mutta mielestäni hän teki oikean valinnan ja keskittyi amerikkalaiseen jalkapalloon. Hän kirjautti toisella kaudellaan Buckeysien riveissä seitsemän syötönkatkoa, 74 taklausta ja 5.5 taklausta jaardi menetyksin. Hän tuo nopeudellaan energiaa minkä vain joukkueen takakentälle.

 1. Jacksonville Jaguars

Kausi 2016-17: 3-13

Suurimmat tarpeet: TE, DL, OL

 • Jacksonville treidasi sisemmän laithyökkääjän Julius Thomasin Miami Dolphinsiin ja tämä avaa rosterissa tilaa sisemmän laitahyökkääjän paikalle. Hyökkäyksen linja vuoti myös pahasti koko viimekauden. Jacksonville osti puolustuksen linjamiehen Jared Odrickin ulos sopimuksestaan ja uskonkin että Jacksonville käyttää neljännen varausvuoronsa puolustuksen linjamiehen varaamiseen.

Varaus: Jonathan Allen, 191cm, 130kg, Alabama, DL

Allen voitti vuonna 2016 parhaalle college-puolustajalle annettavan Chuck Bednarick-palkinnon ja hänen numeronsa ehdottovasti oikeuttavat hänen valintansa, 69 taklausta, 16 taklausta menetyksin ja 10.5 säkitystä. Energinen pass rusher tulee olemaan hyödyllinen Jacksonvillen puolustukselle ensimmäisestä NFL ottelustaan lähtien.

 1. Tennessee Titans (Treidattu L.A Ramsista)

Kausi 2016-17: 9-7

Suurimmat tarpeet: CB, WR, Sisempi tukimies (ILB)

 • Tennessee treidasi viimevuoden ykkösvarauksensa Los Angeles Ramsiin, joka varasi Jared Goffin. Tähän mennessä näyttää siltä, että Tennessee teki hyvät kaupat. Goff ei ole ollut lähelläkään niin hyvä, kuin hänestä odotettiin. Tennessee etsii pitkäaikaista ratkaisua kulmapuolustaja Jason McCourtyn korvaajaksi. Myös ykköslaitahyökkääjän (WR) hankkiminen tulisi olla prioriteetti titaaneille.

Varaus: Marshon Lattimoore, 183 cm, 88 kg, Ohio State, CB

Vaikka Titans hankki vapaiden pelaajien markkinoilta kulmapuolustaja Logan Ryanin uskon, että ikääntyvän Jason McCourtyn tulevaisuuden paikkaajan löytäminen on titaanien prioriteetti. Lattimoore kirjautti kaudella 2016 Buckeysejen riveissä neljä syötönkatkoa, sekä yhdeksän syötönestoa. Suurin kysymysmerkki lupaavan kulmapuolustajan kohdalla tulee olemaan hänen vanhat akillesjänne ongelmansa, jotka pakottivat hänen jättämään väliin kokonaan ensimmäisen kautensa collegessa.

 1. New York Jets

Kausi 2016-17: 5-11

Suurimmat tarpeet: QB, OLB, CB

 • Jetsin kauteen valmistautuminen oli kauteen 2016-17 oli täynnä epävarmuuta. Pelinrakentaja Ryan Fitzpatrickin sopimusneuvottelut menivät Jetsiltä aivan penkin alle. Fitzpatrickille saatiin kuintenki sorvattua yhden vuoden sopimus, joka todennäköisesti tulee jäämään hänen uransa viimeiseksi. Jets teki sopimuksen ensikaudelle pelinrakentaja Josh McCownin kanssa, mutta tämä tuskin tulee olemaan pitkäaikainen ratkaisu. Pass rusherin hankinta pitäisi myös olla korkealla Jetsin prioriteettilistalla.

Varaus: Leonard Fournette, 185 cm, 107 kg, LSU, Keskushyökkääjä (RB)

Fournetten mahdollinen varaus Jetsiin olisi monille suuri yllätys. Uskon kuitenkin, että Jets varaa koko tilaisuuden parhaaksi arvioidun Fournetten kuudennella vuorollaan. Fournette kirjautti kaudella 2016 LSU:n riveissä 1953 juoksujaardia, sekä 22 touchdownia. Fournetten varaus tulisi ottamaan veteraani keskushyökkääjä Matt Fortelta juoksupelin taakkaa.

      7. Los Angeles Chargers

Kausi 2016-17: 5-11

Suurimmat tarpeet: WR, DE, OL

 • Pelinrakentaja Philip Rivers oli koko kauden vastustajien puolustuksen pass rushereiden terrorisoitavana ja hyökkäyksen linjan vahvistamisen pitäisi olla tärkeää Chargersille. Ykköslaitahyökkääjä Keenan Allenin loukkaantuminen nostaa myös laitahyökkääjän hankinnan tarvelistalle.

Varaus: Mike Williams, 193 cm, 102 kg, Clemson, WR

Varaustilaisuuden parhaimmaksi laitahyökkääjäksi arvioidun Williamsin varaus voisi olla Chargersille lottovoitto. Pitkä, nopea, vahva ja ulottuva laitahyökkääjä koppasi viimeisenä college vuotenaan 84 kertaa 1174 jaardin verran, sekä 10 touchdownia. Häntä onkin jo ehditty verrata Atlanta Falconsin tähtilaitahyökkääjä Julio Jonesiin.

 1. Carolina Panthers

Kausi 2016-17: 6-10

Suurimmat tapeet: OL, DL, RB

 • Toissakaudella Super Bowlissa hävinnyt Panthers tulee olemaan tiukan paikan edessä. Pelinrakentaja Cam Newtonin paha loukkaantuminen edelliskauden lopussa tulee todennäköisesti muuttamaan hänen pelityyliänsä vähemmän liikkuvaksi. Newtonin pelityylin muutos tulee taas vaatimaan enemmän Panthersin hyökkäyksen linjalta, joka ei todellakaan ole NFL:än eliittiä. Myös puolustuksen linjan vahvistaminen tulee olemaan tärkeää.

Varaus: Viduantae ‘’Taco’’ Charlton, 198 cm, 126 kg, Michigan, DL

Suurikokoinen puolustuksen linjamies toisi Pathersin Kawaan Shortille vähemmän vastuuta puolustuksen linjaan. Shortilla on tällähetkellä sopimus ensikaudesta, mutta hänen halukkuutensa tehdä uusi sopimus pantterien kanssa ensikaudesta on suuri kysymysmerkki. Uskon että Panthers varaa Charltonin juuri Shortin mahdollista lähtöä silmälläpitäen.

Osa 2 myöhemmin iltapäivällä.

Lähteet: nfl.com