NFL:ssä on alkanut yksi vuoden kiinnostavimmista vaiheista. Vapaat agentit eli pelaajat joilla ei ole sopimusta joukkueiden kanssa saavat aloittaa neuvottelunsa.

Vuoden 2017 vapaiden pelaajien markkinat ovat harvinaisen hyvät puolustuksen pelaajien osalta.

Tämän vuoden vapailla markkinoilla on monta mielenkiintoista pelaajaa, ja tässä HEO:n urheilutoimituksen mielestä viisi kiinnostavinta vapaata agenttia.

      1. Alshon Jeffrey (191 cm, 98kg) laitahyökkääjä. seura 16’-17’: Chicago Bears.

Loukkaantumisistaan huolimatta Chicago Bearsin entinen laitahyökkääjä löytyy listamme sijalta yksi. Jeffrey on vasta 27-vuotias ja voi olla ykköslaitahyökkääjää etsivälle joukkueelle jättipotti. Pienenä miinuksena Jeffreystä pitää kuitenkin mainita hänen viimekautinen neljän ottelun pelikielto, jonka hän sai rikottuaan NFL:än kiellettyjen aineiden sääntöä.

Jeffreyn tasoista parhaassa iässä olevaa laitahyökkääjää ei usein tule vapaille markinoille. Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, että hänen sopimuksensa hintalappu tulee nousemaan hyvin korkeaksi. Asiantuntijat ovat arvioineet, että hänen tuleva sopimuksensa saattaa hyvinkin olla NFL:än laitahyökkääjistä kaikkein kallein.

 

      2. Dont’a Hightower (191cm, 120kg) tukimies. Seura 16’-17’: New England Patriots

New Englandin puolustuksen johtaja ja yksi koko liigan parhaista ‘’blitzaajista’’ on jostain syystä päästetty kokeilemaan vapaiden pelaajien markkinoita. Hightower oli koko viimekauden New Englandin paras tukimies ja hänen yksilösuorituksensa nostikin patriootit Super Bowl 51-voittajiksi. Hän kirjautti legendaariseksi nousseessa ottelussa 2 taklausta, yhden pelinrakentajan säkityksen, sekä löi pallon Atlanta Falconsin pelinrakentajan Matt Ryanin käsistä 25-jaardin linjalla.

Vuoden 2012 ykköskierroksen varaus tuo omalla nopeudellaan ja pelinlukutaidollaan mihin vain puolustukseen energiaa, sekä johtajuutta. Hänen sopimuksensa tulee varmasti olemaan rahakas, onhan Hightower vasta 27-vuotias ja hänellä on varmasti monta hyvää kautta edessään.

 

  1. Calais Campbell (203cm, 136kg) puolustuksen linjamies. Seura 16’-17’: Arizona Cardinals

Kaksinkertainen Pro Bowl-linjamies on edustanut koko ammattilaisuransa Arizona Cardinalsia. Uransa aikana 501 taklausta ja 56.5 säkitystä kirjannut, pienen vuoren kokoinen puolustuksen järkäle on kuumaa valuuttaa tämän vuoden vapaiden pelaajien markkinoilla.

Campbell on koostaan huolimatta yllättävän ketterä pelaaja, jonka suurin vahvuus on hyökkäyksen linjan sivustan paineistaminen, sekä pelinrakentajien säkittäminen. 30-vuotias pelaa uransa huipulla juuri nyt, ja pelkästään hänen olemuksensa luo pelkoa vastustajan hyökkäyksen linjamiehiin, sekä pelinrakentajaan.

 

  1. Dontari Poe (191cm, 157kg) puolustuksen linjamies. Seura 16’-17’: Kansas City Chiefs   

Yksi atleettisimmista puolustuksen linjamiehistä päästettiin vähän yllättäenkin vapaille markkinoille. Järjettömän kokoinen (157kg!) Poe on kirjauttanut viiden kauden aikana vakuuttavat 200 taklausta, sekä 13 pelinrakentajan säkitystä.  

Poen vahvuuksiksi on lueteltu hänen hämmentävä nopeutensa, sekä järjetön voima jota hän käyttää hyväkseen vastustajan keskushyökkääjien pysäyttämiseen. Poe on vasta 26-vuotias ja hänestä on varmasti pitkään iloa joukkueelle, joka etsii puolustuksen linjaan kovuutta.

Merkillepantavaa on myös, että Poesta tuli joulupäivänä 2016 kaikkien aikojen painavin touchdownin heittänyt pelaaja NFL-historiassa.

 

  1. Adrian Peterson (185cm, 100kg) Keskushyökkääjä. Seura 16’-17’: Minnesota Vikings

Seitsenkertainen Pro Bowler ja kauden 2012 arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu keskushyökkääjä on kärsinyt lähivuosina loukkaantumisongelmista ja onkin pelannut viimeisen kolmen kauden aikana vain 20 ottelua.

Loukkaantumisista huolimatta maaliskuun 25. päivä 32 vuotta täyttävä Peterson on edelleen vaarallinen ase minkä vain joukkueen hyökkäykseen. Hän tuskin kaikkia hyökkäysvuoroja tulee kentällä olemaan, mutta Peterson on edelleen pelottava näky asettuessaan hyökkäysmuodostelmaan.

Peterson on jo yhdistetty moniin seuroihin kovimpana mainittakoon New England, joka etsii uutta keskushyökkääjää seuran jättävän Legarrette Blountin tilalle. Petersonin on huhuiltu olemaan valmis ottamaan hieman edullisemman sopimuksen joukkueilta, jotka tosissaan taistelevat ensi kaudella mestaruudesta.

 

Lähteet: NFL.com

Kuva: Justiina Toivanen