New York Islandersin kesän 2014 ykköskierroksen varaus Josh Ho-Sang pelinumero on herättänyt hämmennystä NHL:ssä. Pelinumerolla 66 pelaava Ho-Sang iski uransa ensimmäisen maalin Isalandersin 4-1 voitossa Edmonton Oilersista. Ho-Sang on ollut otsikoisssa kuitenkin muista syistä kun maalinteosta.

Numerolla 66 on pelannut NHL:ssä erittäin harva pelaaja. Sitä on kantanut yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista Mario Lemieux. Monet pitävätkin numeron käyttämistä epäkunnioittavana, mutta Ho-Sang näkee asian toisin: ”Pidän tätä numeroa, koska katsoin häntä ylöspäin. Mielestäni hän uskomaton, uskomaton pelaaja”, Ho-Sang kommentoi kohua NHL.comissa

Ho-Sang on käyttänyt numeroa koko ikänsä: ”Tämä on outoa, koska pidin samaa numeroa aina junioreissa, eikä kukaan valittanut aiheesta. Sitten pääsen NHL:ään ja se onkin yhtäkkiä iso asia. Se iski minuun aika kovaa.”

”Mielestäni tein asian hyvin selväksi: minulle tämä ei ole kunnioittamattomuutta. Jos jotain, se on mielestäni äärimmäistä kunnioitusta, Ho-Sang selitti numerovalintaansa.”