Washington Capitals on kauden 2016-2017 NHL:n runkosarjan paras joukkue. Asia varmistui, kun yön kamppailussa Capitals voitti New York Rangersin 2-0. 

Washington siirtyi ottelussa johtoon ylivoimalla, kun toista erää oli pelaamatta 5 minuuttia. Aleksander Ovetshkinin veto kimposi joukkuekaveri Justin Williamsin jalasta ohi Rangers-maalivahti Henrik Lunqvistin. Toisen maalin Capitals teki 10 minuuttia myöhemmin, kun ottelussa tehot 1+1 tehnyt Jevgeni Kuznetsov pääsi läpiajoon. Venäläishyökkääjä vei upeasti Lunqvistin sivuun ja laittoi kiekon varmasti maaliin.

Capitalsin maalilla Brayden Holtby tarvitsi kauden yhdeksänteen nollapeliinsä 24 torjuntaa. Holtby johtaa maalivahtien nollapeli- ja voittotilastoja. Voittoja Holtbylla on 42.

Capitals on nyt toista kautta putkeen runkosarjan paras joukkue. Runkosarjamenestyksestä huolimatta Capitals ei ole selvinnyt 2000-luvulla kertaakaan toista pudotuspeli kierrosta pidemmälle Edellisen kerran kahtena kautena peräkkäin runkosarjan voiton on saavuttanut Vancouver Canucks vuosina 2010-2012.

” Tämä tarkoittaa, että olemme NHL:n paras joukkue tällä kaudella. Mutta tärkein kausi on vasta tulossa. Mielestäni ollaan oikealla tiellä”, kapteeni Aleksander Ovetshkin kertoi NHL.com:lle ottelun jälkeen.

Itäisessä konferenssissa on selvillä kaksi pudotuspeliparia. Montreal Canadiens kohtaa Rangersin ja Pittsburgh Penguins kohtaa Columbus Blue Jacketsin.