NHL:n siirtotakarajaan on aikaa enää muutama päivä. Tässä artikkelissa suoritetaan katsaus tarjolla oleviin pelaajiin.

Maailman parhaan jääkiekkoliigan NHL:n siirtotakarajan tapahtumien voidaan katsoa alkaneeksi viime yönä, kun New York Islanders hankki pudotuspelihaaveensa jo kauan sitten haudanneesta New Jersey Devilsistä laitahyökkääjä Kyle Palmierin ja konkarisentteri Travis Zajacin. Myös useina aiempina vuosina suurimmat kaupat syntyvät jo ennen virallista takarajaa, joten ketkä ovat tällä hetkellä kaupan?

10. Rickard Rakell, Anaheim Ducks

Sarjan hännille juuttuneen Ducksin on huhuttu etsivät kauppakumppania, jolla joukkue siirtäisi hyökkääjä Rickard Rakellin varteenotettavaan pudotuspelijoukkueeseen. 27-vuotias ruotsalainen pelaa erittäin kilpailukykyisellä sopimuksella, joka takaa miehelle vielä ensi kaudella 3,8 miljoonaa dollaria. Vuoden kuluttua Anaheim ei todennäköisesti pysty pitämään Rakellia joukkueessaan, joten kauppa voi hyvinkin syntyä ennen ensi maanantaita.

9. Mattias Ekholm, Nashville Predators

Listan toinen ruotsalaispeluri on kantrikaupunki Nashvillen puolustajatähti Mattias Ekholm. Suurikokoinen (192cm, 98kg) ja verrattain halvalla sopimuksella (3,75 miljoonaa dollaria/2 kautta) pelaava 30-vuotias pakki on kuumaa valuuttaa tämän vuoden siirtomarkkinoilla. Predators tosin on edelleen pudotuspeliviivan yläpuolella, joten Ekholmin kauppaaminen riippuu myös paljon siitä, uskotaanko Nashvillessä pudotuspelikevääseen.

8. Scott Laughton, Philadelphia Flyers

Philadelphian vuoden 2012 kärkivaraus Scott Laughton on profiloitunut yhdeksi sarjan parhaista alakenttien pelaajista. Kuluvalla kaudella 35 ottelussa 26-vuotias hyökkääjä on tykittänyt tehot 7+10=17. Huhuissa on pyörinyt Philadelphian kiinnostus hankkia edellä mainittu Mattias Ekholm joukkueeseensa, ja Laughton voi hyvinkin olla matkalla toiseen suuntaan.

7. Toronto Maple Leafsin kärkilupaus

Jääkiekon suurin joukkue Toronto Maple Leafs on avoimesti ilmaissut kiinnostuksensa kaupata joku joukkueen kärkilupauksista muualle vaihdossa hyvään vahvistukseen kevään pudotuspelejä varten. Tällä hetkellä vaahterapaidat keikkuvat koko NHL:n kärjessä, joten vahvistus tulisi olemaan erittäin kova. Maple Leafsin lupausaltaasta löytyvät muun muassa viime syksynä pudotuspeleissä 18-vuotiaana debytoinut hyökkääjä Nicholas Robertson ja viime kaudella kovaa jälkeä AHL:ssä takonut ruotsalaispuolustaja Rasmus Sandin.

6. Mikael Granlund, Nashville Predators

Listan toinen Predators-pelaaja on keväällä 2011 tiensä suomalaisten sydämiin ilmaveivannut Mikael Granlund. Minnesota Wild-vuosinaan hyviä pistemääriä takonut 29-vuotias hyökkääjä on edustanut petopaitoja keväästä 2019 alkaen, eikä ole missään vaiheessa löytänyt samaa tehovirettä kuin State of Hockeyssa. Huhut ovat vieneet Granlundia erityisesti Toronto Maple Leafsin suuntaan, mutta markkinoilta löytyy muitakin ottajia.

5. Bobby Ryan, Detroit Red Wings

Täksi kaudeksi Detroitiin siirtynyt 34-vuotias Bobby Ryan on lyönyt epäilijänsä ällikällä. Monet unohtivat yhdysvaltalaislaiturin hänen pelattuaan vuosikaudet umpisurkeassa Ottawa Senatorsissa, mutta tällä kaudella mies on ollut kelpo vahvistus jälleenrakentavalle Red Wingsille. Ryanin sopimus vie palkkakatosta tilaa ainoastaan miljoonan, joten hän voisi olla täsmävahvistus alaketjuihin joukkueelle, joka kaipaa lisää syvyyspisteitä.

4. Nick Foligno, Columbus Blue Jackets

Suomalais-GM Jarmo Kekäläisen johtama Blue Jackets on ollut yksi kauden suurimmista pettymyksistä. Yksi mahdollisista liikkuvista palasista on joukkueen monivuotinen kapteeni Nick Foligno. Työteliäs hyökkääjä on kauden 41 ottelussaan viimeistellyt tehot 7+9=16, joten suuria pistemääriä häneltä ei voi odottaa. Hän voisi kuitenkin olla hyvä palanen joukkueelle, jolta uupuu syvyyttä.

3. Mike Hoffman, St. Louis Blues

Juuri ennen kauden alkua St. Louisiin hankittu Mike Hoffman ei ole onnistunut kauden aikana tekemään odotettua tulosta. Kaksi kautta sitten kanadalaislaituri tykitti Florida Panthersin paidassa 36 maalia ja yhteensä 70 tehopistettä, josta taso on laskenut kuin lehmän häntä. Oikeiden ketjukavereiden kanssa 31-vuotias hyökkääjä voi kuitenkin löytää jälleen huiman vireen, joten häntä kannattaa seurata takarajalla. Halpa sopimus (4 miljoonaa/kuluvan kauden loppuun) tekee hänestä edullisen hankinnan pudotuspeleissä pitkälle tähtäävään joukkueeseen.

2. David Savard, Columbus Blue Jackets

Listauksen toinen Columbus-peluri on joukkueen peruspuolustaja David Savard. Aiemmalla urallaan hyviä pisteitä pakin tontilta takonut 30-vuotias kanadalainen on tällä kaudella vaipunut syväjäähän, kun 40 ottelusta kasassa on ainoastaan kuusi tehopistettä. Savardin vahvin osa-alue on kuitenkin omassa päässä, joten puolustuksestaan epävarman joukkueen kannattaa tehdä hänestä tarjous.

1. Taylor Hall, Buffalo Sabres

Historiallisen pitkään tappioputkeen tällä kaudella ajautunut Buffalo Sabres tullee myymään useita pelaajiaan ennen siirtotakarajaa. Paras heistä on 29-vuotias Taylor Hall. Supertähtistatuksella operoiva laitahyökkääjä pelaa parhaillaan koko NHL-uransa huonointa kautta, kun 37 ottelusta kasassa on ainoastaan kaksi maalia ja 19 tehopistettä. Vuonna 2018 Hall palkittiin koko liigan arvokkaimpana pelaajana Hart Memorial Trophy -palkinnolla, mutta taso on laskenut siitä todella kauas. Miehen kallis, kahdeksan miljoonan vuositulot takaava sopimus päättyy kuitenkin tähän kauteen, joten joku joukkueista on varmasti valmis ottamaan riskin hankkimalla hänet riveihinsä.

NHL:n siirtotakaraja umpeutuu ensi maanantaina 12. huhtikuuta kello 23:00 Suomen aikaa. Reaaliaikaista seurantaa pääset seuraamaan Trombit-radiosta maanantai-iltana kello 20:00 eteenpäin.

 

Valtteri Lähtinen