Kansainvälinen GeeBee-nyrkkeilyturnaus polkaistiin tänään käyntiin Helsingin urheilutalolla.

Edesmenneen huippunyrkkeilijä Gunnar Bärlundin mukaan nimetty turnaus on järjestyksessään 36. Huipputasokkaaseen turnaukseen on ilmoittautunut tänäkin vuonna useita ottelijoita 14 eri maasta.

Turnaus lähti käyntiin Seinäjoen kehä-jusseja edustavan Markus Pasasen (60kg) ottelulla. Pasanen vastustaja oli Liettualainen Edgaras Skurdelis. Tiukka kolmen erän kamppailu kääntyi niukasti Skurdeliksen eduksi tuomariäänin. Pasanen kommentoi ottelua tasaväkiseksi mutta vastustaja oli tällä kertaa parempi.

Matsi oli tasainen ja uskon voittaneeni toisen erän, mutta parempi voitti. Keskiviikkona iskenyt flunssa vei vähän paukkuja ottelussa, kertoo Pasanen.

Toisessa ottelussa kohtasivat Stadi Boxingia edustava Rasmus Bergman (64kg) ja Virolainen Stanislav Perfilov. Kolme erää kestänyt mittelö päättyi Suomalaiselle voitokkaasti. Bergmanin moukari puhui ottelussa useaan otteeseen ja nuorukaisella oli selkeä kontrolli ottelussa.

Vastustaja oli hyvä ja loppua kohden rupesi jo kyllä painamaan. Olin hyvin valmistautunut ja treenikin on kulkenut hyvin, kertoo Rasmus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmannessa suomalaisottelussa nähtiin Helsingin Kotkia edustava Rafael Ekroos (81kg). Ekroos nappasi voiton kolmen erän kamppailussa Ruotsalaista Alexander Bwambalea vastaan.

Turnaus jatkuu Olympiamitallisti Mira Potkosen ottelulla Kati Ylävirtaa vastaan. Ottelu on Potkosen ensimmäinen sitten Rion olympialaisten. Mittelö käydään Helsingin urheilutalolla kello 18:00 jälkeen.

 

Teksti: Juha Rapo ja Rasmus Turtia

Kuvat: Hanna Matikainen