Maaliskuu ei ole kotimaisen jalkapallon seuraajalle parasta aikaa. Olisipa jo se hetki, kun Veikkausliigan tunnusmusiikin tahtiin pelaajat saapuisivat jälleen estradille ja tarjoasivat 90 minuuttia upeaa viihdettä, jota ei koskaan ole etukäteen käsikirjoitettu. Jalkapallon Veikkausliiga pyörähtää käyntiin lauantaina 2.4. ja nyt sitä odottaa kovemmin, kuin koskaan aiemmin.

Viime kaudella sarjan kestomenestyjä HJK sai opetuksen siitä, että muut seurat ovat ajaneet heitä kiinni. Seura on saanut todellisen haastajan Seinäjoelta. Loistavissa olosuhteissa harjoitteleva SJK on saapunut sarjaan ryminällä, ja on nyt maamme hallitseva mestari, eikä tälläkään kaudella pystistä ilman taistelua luovu.

Mitä sitten asioiden eteen on tehty? SJK on saanut pidettyä viime kauden runkonsa kasassa, ja on hankkinut muutamia täsmähankintoja, kuten muun muasssa Alexei Eremenko Jr:n keskikentälle. HJK on vastannut tähän, ja seuraan on kaapattu mm. Anthony Annan, Medo sekä kolumbialainen Morelos. Eikä siinä vielä kaikki, seuraan on saapumassa vielä yksi kovan kaliiperin laitapelaaja. Oli tämä pelaaja kuka tahansa, on HJK ja SJK rakentaneet sellaiset joukkueet, että myös tänäkin vuonna nähdään harvinaisen tiukka mestaruuskamppailu.

Pelaajahankinnat ovat sillä tasolla, että varsinkin nämä seurat vetävät niin kotona kuin vieraissakin katsomoita täyteen. Tämä on upea asia maamme pääsarjalle.

Mitä muihin joukkueisiin tulee, on sarjasta povattavissa yksi kaikkien aikojen tasaisimmista. Joukkueet eivät tule pysymään näiden kahden jättiläisen kyydissä loppuun saakka, mutta taistelu näiden kahden takana tulee käymään erittäin kiivaana.

Kaiken tämän lisäksi meillä on oikeasti mahdollisuus siihen, että suomalainen seura murtautuu eurokentillä lohkovaiheeseen. 

 
Teksti: Miikka Lahtinen