Veikkausliigan kausi 2017 potkaistaan vihdoin käyntiin keskiviikkona ja spekuloinnit mitallisijoituksista ovat jo olleet tovin käynnissä. Monen Veikkausliiga fanin mielestä mestaruuspokaalissa komeilee jo HJK:n nimi, mutta ennalta-arvaamattomassa liigassa voi tapahtua mitä vain.

Kuten lähes joka vuosi, Klubi lähtee kauteen selkeänä ennakkosuosikkina. HJK:n materiaali ja pelaajabudjetti on ylivertainen muihin liigan seuroihin nähden ja pelillisesti he ovat pelanneet loistavaa jalkapalloa.

Mika Lehkosuon valmentama joukkue ei ole kuitenkaan näyttänyt tarpeeksi tasokkaalta viimeiseen kahteen kauteen. HJK voitti tuplamestaruuden kaudella 2014, mutta sen jälkeen peli on näyttänyt vaisulta ja kirkkain mitalli on lipsunut helsinkiläisjoukkueen käsistä.

Tällä kaudella asetelmat näyttävät kuitenkin hyvältä. HJK on pelannut loistavan harjoituskauden ja rosteri on täyttä timanttia. HJK:n tähtipelaajat Alfredo Morelos, Atomu Tanaka ja Evans Mensah ovat varmasti avainpelaajia tiellä mestaruustaistoon.

Myös hyökkääjä Akseli Pelvas ja keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlström ovat pelanneet huikean harjoituskauden.

HJK:n lisäksi mestaruuspaikasta taistelevat todennäköisesti ainakin viime kauden mestari IFK Marienhamina, SJK, ja Inter. Kaikissa näissä joukkueissa on tapahtunut paljon pelaaja muutoksia joten nähtäväksi jää, miten he tulevat suoriutumaan.

HJK:n täytyy pystyy hyödyntämään maalipaikat ja pelaamaan vauhdikkaampaa peliä. Materiaalista sen ei pitäisi olla kiinni, joten kauden mennessä huonosti katseet kääntyvät varmasti Mika Lehkosuohon.

Veikkausliigan kauden avausottelu HJK – VPS käydään Telia 5g-areenalla keskiviikkona 5.4 klo 18:30.