Suomalaisjalkapallon toiseksi korkein sarjataso Ykkönen käynnistyy perjantaina 1

4. huhtikuuta. Yhdeksi kauden etukäteissuosikiksi povataan viime kaudella Veikkausliigasta Ykköseen pudonnutta HIFK:ta, joka on saanut joukkueeseensa huippuvahvistukseksi entisen Huuhkaja-toppari Paulus Arajuuren.

Teksti: Veeti Suomalainen, Kuvat: Piia Utoslahti

Paulus Arajuuri odottaa Ykkösen kauden alkua innolla. Hänen edelliset kokemukset sarjasta ovat yli 15 vuoden takaa.

”Olen tosi innoissani, että kausi pyörähtää liikkeelle. Hienoa jatkaa pelaamista Suomessa”, Arajuuri toteaa.

Arajuuren tasoiselle pelaajalle olisi varmasti ollut kysyntää vielä Veikkausliigan puolella ja jopa ulkomailla, mutta hän kertoo halunneensa tehdä paluun Ykköseen kokonaisuuden vuoksi.

”Pohdin jopa uran lopettamista, mutta halu vielä pelata jalkapalloa vei voiton. Tämä projekti on tosi mielenkiintoinen, sillä HIFK halutaan nostaa takaisin Veikkausliigaan”, Arajuuri kertaa.

”Lisäksi Helsingissä asuessa saa elää lähellä perhettä ja kavereita, ja kun olemme puoliammattilaisjoukkue, harjoittelemme pääsääntöisesti iltapäiväisin. Silloin jää enemmän aikaa muulle elämälle”, hän jatkaa.

Kokonaisuudessaan Arajuuri odottaa Ykkösen kaudesta tulevan tasainen. Seuran tavoitteena on palata Veikkausliigaan seuraavan kolmen vuoden kuluessa, mutta Arajuuri kertoo joukkueen ottaneen liiganousun tavoitteeksi jo tälle kaudelle.

”Se ei tule olemaan helppoa, vaan kovan työn takana, mutta kyllä sitä ainakin itse toivon ja tavoittelen ihan täysillä”, Arajuuri vakuuttaa.

HIFK:n Arajuuri uskoo pystyvänsä tuomaan kokemuksen lisäksi myös rauhallisuutta.

”Maailmalta olen toivottavasti saanut sellaista oppia, millä pystyn auttamaan joukkuettani. Kokemuksen ja rauhallisuuden lisäksi haluan tukea joukkuettani, niin treeneissä kuin peleissä.”

Jo pitkään ammattilaisena pelanneen Arajuuren pelaajauraa on jo varmuudella enemmän takana, kuin mitä sitä on edessä. Nyt 34-vuotias Arajuuri kertoo vielä ainakin toistaiseksi nauttivan jalkapallon pelaamisesta täysillä.

”Nyt minulla on kahden vuoden sopimus HIFK:n. Tämä kausi menee ykkösessä, mutta toivottavasti ensi vuonna pelataan taas Veikkausliigaa. Paljon ratkaisee miten kroppa kestää pelaamista, mutta ainakin tässä vaiheessa futis maistuu tosi hyvältä.”