Liigan runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Lahden Pelicans tavoittelee puolivälieräsarjassa KalPan kanssa paikkaa neljän parhaan joukosta. Ottelusarja on kahden pelin jälkeen tilanteessa 1-1.

Teksi: Veeti Suomalainen, kuvat: Teemu Levänen

Pelicansin sijoitus runkosarjassa ratkesi vasta viimeisellä kierroksella, kun lahtelaisjoukkue onnistui kukistamaan sarjajumbo SaiPan. Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä näkee kotiedun joukkueelleen tärkeänä.

”On sillä meille merkitystä, sillä ollaan pelattu läpi kauden tosi hyvin kotona”, Niemelä toteaa.

Sarjan ensimmäinen peli päättyi perjantaina Pelicansin 2-1-voittoon, mutta lauantaina Kuopiosta tuloksena oli tyly 0-3-tappio. Perjantain ottelussa lahtelaiset olivat selkeästi kaksi erää vastustajaa niskan päällä, mutta lauantaina jäällä nähtiin väsyneen oloinen Pelicans. Joukkueen näytös ei vastannut sitä, mitä Niemelä ennen playoff-sarjan avausta toivoi.

”Tavoitteemme on olla raikas ja energinen joukkue”, Niemelä sanoo.

Pelicansilla on varsin kokematon joukkue moneen muuhun playoffeissa pelaavaan joukkueeseen nähden. Tämän Niemelä haluaa kuitenkin nähdä vain etuna.

”Nuorella joukkuella, on varmasti näytönhaluja pudotuspeleissä. Tämä on kuitenkin hieno mahdollisuus monelle pelaajalle kokea jotain, mitä he eivät ole aiemmin kokeneet.”

Niemelä on tyyliltään hyvin erityyppinen valmentaja mihin Lahdessa ollaan aikaisempien vuosien aikana totuttu. Hänen valmennusfilosofiaan kuuluu, että pelaajille jaetaan vastuuta ja vapauksia.

”Lähdettiin tekemään tietynlaista muutosta, ja nyt kolmatta kautta käynnissä oleva prosessi on alkanut saada vahvan jalansijan. Me uskotaan vakaasti, että tälläisellä toimintakaavalla voidaan nousta jatkuvasti menestyvien organisaatioiden joukkoon. Jatkuva kehittyminen on kaikista isoin asia.”

Maanantaina Pelicans pyrkii nappaamaan toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun sarjan kolmas kamppailu pelataan Lahden Isku Areenassa.