Helsingin IFK julkisti uusia nimiä valmennustiimiinsä. Edustuksen päävalmentajaksi nimettiin Jokereistakin tuttu Antti Törmänen, joka valmensi viime kaudella Sveitsissä SC Berniä.

Jani Tanska ja Jan Lundell jatkavat valmennusryhmässä, ja uutena ryhmään liittyy Pekka Kangasalusta.

Päävalmentaja Törmäsen sopimus on kolmivuotinen. Suomessa Törmänen on luotsannut Vaasan Sportin mestiksen mestariksi 2011 ja Bluesin A-nuoret SM-kultaan 2009.

Pelaajauransa tähän kauteen päättänyt Ville Peltonen, 41, aloittaa IFK:n junioreiden valmennuspäällikkönä. Peltonen ottaa vastuulleen juniorivalmennuksen johtamisen ja kokonaisvaltaisen kehittämisen.

Uransa vuosi sitten NHL:ssä ja Anaheim Ducksissa päättäneen Toni Lydmanin, 36, työ IFK:ssa keskittyy erityisvalmentajana puolustajien yksilölliseen valmentamiseen.

Painopisteenä junioreiden yksilövalmennuksesta Peltonen ja Lydman vastaavat 15-20 vuotiaista lahjakkaista hyökkääjistä ja puolustajista.

Valmennustiimin vaihtuessa maalivahtivalmentajana jatkava Jan Lundell kommentoi uusia nimityksiä seuraavasti: “Uusi aikakausi lähtee käyntiin. Me ollaan pidetty palavereita ja ollaan samoilla linjoilla asioissa. On ollut hyvä tekemisen meininki ja suunta on oikea. Innolla odotan tulevaa kautta.”

Toni Lydmanin sopimus on yksivuotinen ja hän odottaa kautta innolla. ”Hirveän monia treenejä en ole vielä ehtinyt nähdä, mutta hyvillä fiiliksillä lähdetään hommaa tekemään. Maalivahtivalmennuksen kanssa tehdään varmasti myös paljon yhteistyötä.”

Lydman lähtee positiivisella mielellä ensi kauteen. (Kuva: Ilona Savitie)
Lydman lähtee positiivisella mielellä ensi kauteen. (Kuva: Ilona Savitie)

Niko Lehmuskanta