Fredrik Jensen

Parin viime vuoden aikana suuremmallekin futisyleisölle on alkanut selvitä, kuka kumma on Fredrik Jensen. Hiukan varkain jopa Huuhkajien avauskokoonpanoon asti murtautunut nuorukainen keräsi veljensä Richardin kanssa huomiota jo pienenä poikana porvoolaisen FC Futuran paidassa.
Kaudesta 2017-18 saattaa hyvinkin muodostua Fredrik Jensenin läpimurtokausi. Nuorimies on ollut avauksessa lähes kaikissa joukkueensa Eredivisie-peleissä ja viimeistellyt niissä kolme maalia.

Thomas Lam

Fredrik Jensenin seurakaveri saa jälleen vastuuta palattuaan Hollantiin surullisen Championship-visiittinsä jälkeen. Hän pelaa avauksessa illasta toiseen ja on viimeistellyt kaksi maalia sarjan jumbojoukkueelle. Pelannut topparina, sekä keskikentällä.

Jere Uronen

Vuonna 1994 syntynyt, maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva, kovassa keskieurooppalaisessa sarjassa pelaava huippulupaus. Jere Uronen on luonut uraansa kohti maailman suurimpia seuroja hieman maltillisemmin. Turkulaislähtöisestä laitapakista ei ole juuri kirjoitettu isoja otsikoita, mutta hänen urakehityksensä on kulkenut tasaisesti TPS:n ja Helsingborgin kautta belgialaiseen Genkiin ja Huuhkajien avauskokoonpanoon.
Viime kauden lopussa seurajoukkueensa avaukseen murtautunut Uronen on pelannut tällä kaudella käytännössä täysiä minuutteja aina terveenä ollessaan. Tulokset ovat olleet myös hyviä.

Tim Väyrynen

Veikkausliigan kauden 2013 maalikuninkaan otteet ovat viime aikoina jättäneet hieman toivomisen varaa. Saksan kolmostasolla perinteikkäässä Hansa Rostockissa pelaavan Väyrysen peliminuutit ovat olleet tiukassa, ja ison kärkimiehen kauteen on mahtunut punainen korttikin.

Berat Sadik

Huikeaan vireeseen tällä kaudella äitynyt Berat Sadik on tehnyt jo seitsemän maalia kymmenessä ottelussa Kyproksen pääsarjassa Doxan joukkueessa. Hän on sarjan kolmanneksi paras maalintekijä. Maajoukkue odottaa pitkän tauon jälkeen?

Teemu Pukki

Loistavan viime kauden jälkeen maalitahti on hieman tasaantunut, vaikka seurajoukkue Böndby pelaa loistavaa kautta ja johtaa Tanskan pääsarjaa. Syyskausi päättyi eilen ja saakin nähdä jäikö ottelu Pukin viimeiseksi Tanskassa.

Joel Pohjanpalo

Miksei Jollea päästetä irti? Hyökkääjä on mättänyt hirmutehot peliminuutteihinsa nähden viime kauden alusta saakka, mutta jostain syystä hän ei pääse pelaamaan kuin jämäminuutteja. Pohjanpalo onkin myöntänyt olevansa turhautunut asemaansa seurajoukkueessaan Leverkusenissa ja haluaa lainasiirron muualle. Siirtyykö jo tammikuun siirtoikkunan aikana?

Eero Markkanen

Vaikea ymmärtää miksi Eero vaihtoin AIK.n avauskokoonpanon paikan Saksan 2. Bundesliigan vaihtopelaajan rooliin. Lainalla Drestenissä oleva hyökkääjä on päässy pelaamaan vain jämäminuutteja kolmessa ottelussa, eikä maaleja ole syntynyt.

Robin Lod

Lod on noussut upeasti yhdeksi Panathinaikoksen avainpelaajista. Pelaa täysiä minuutteja illasta toiseen. 14 ottelua alla tällä kaudella. Ensi kaudeksi suurempiin ympyröihin?

Lukas Hradecky

Vuoden Turkulainen ja Suomen paras jalkapalloilija tällä hetkellä. Frankfurtin ykkösmaalivahti on ensimmäinen nimi joukkueensa kokoonpanossa. Pelaa kovalla tasolla joka pelissä. Ensi kaudeksi todennäköisesti siirto suurempaan seuraan.

Toimittaja: Timo Harvey
Valokuva: Tuuli Vähämäki